Drapssiktet mann utleveres fra Sverige

45-åringen som er siktet for å ha drept sin 26 år gamle tidligere samboer, har samtykket i å bli utlevert til Norge. Kvinnen ble drept søndag og funnet mandag nær et skianlegg utenfor Notodden. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix
45-åringen som er siktet for å ha drept sin 26 år gamle tidligere samboer, har samtykket i å bli utlevert til Norge. Kvinnen ble drept søndag og funnet mandag nær et skianlegg utenfor Notodden. Foto: Peder Gjersøe / NTB scanpix

45-åringen som er siktet for overlagt drap på en 26 år gammel kvinne i Telemark, har samtykket i å bli utlevert fra Sverige til Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha drept sin tidligere samboer søndag, kjørte mannen til Sverige med parets elleve måneder gamle sønn. Natt til mandag ble han pågrepet uten dramatikk i Växjö i Sør-Sverige. Der har 45-åringen, som er svensk statsborger, blitt avhørt av både svenske og norske etterforskere.

Onsdag ettermiddag mottok politiet i Telemark den foreløpige obduksjonsrapporten.

– Vi vil ikke kommentere innholdet i den før vi har foretatt et skikkelig avhør av den siktede her i Norge, sier politiadvokat Håvard Kalvåg i Telemark politidistrikt til NTB.

Anna Borisovna Medvedeva (26) ble mandag funnet død i ei hytte ved et skianlegg vest for Notodden. Politiets hovedteori er at hun ble drept i hytta.

Les også: Vil ha svar på hvor Anna (26) døde

Samtykker i overføring

Politiet ser ikke bort fra at den siktede kan være tilbake i Norge allerede torsdag.

– I og med at han samtykker i overføring, regner vi med at det kan skje raskt. Det har vært et godt samarbeid med svenske myndigheter i denne saken. Norsk politi deltar i dag i avhør av siktede i Sverige og vil få tilgang til dokumentasjonen fra disse avhørene, opplyser Kalvåg.

Politiet har gjort seg ferdig med de viktigste tekniske undersøkelsene i saken, men holder trykket oppe i den taktiske etterforskningen.

– Vi foretar vitneavhør fortløpende. Det er fremdeles viktig for oss. Vi er fortsatt interessert i å komme i kontakt med dem som kan ha gjort observasjoner eller har informasjon om hva som skjedde i startfasen. Det vil si rett etter at hun kom inn i bilen og hvor de befant seg på veien fram til hun ble etterlatt i hytta, sier politiadvokaten.

Fire ukers varetekt

De tekniske undersøkelsene er gjort i hytta og på et sted hvor politiet vet at bilen stanset underveis mot hytta.

– Vi har også ransaket hjemmet til den siktede og har gjort beslag der. Vi regner oss ferdige med det tekniske arbeidet, men har stengt av hytta og siktedes hus fordi det kan komme fram opplysninger som gjør at vi må inn igjen, sier Kalvåg.45-åringen vil bli begjært varetektsfengslet når han er tilbake i Norge. Politiadvokaten sier det er naturlig å be om fire ukers varetekt.


Personvernpolicy