Stadig fremgang for 14 år gamle Malala

Et portrett av 14 år gamle Malala Yousufzai står utstilt under en gudstjeneste i en kristen katedral i Lahore i Pakistan. Malala ble sist tirsdag skutt i hodet av folk fra Taliban fordi hun offentlig har tatt til orde for en ikke-religiøs livsholdning. Foto: Mohsin Raza (Reuters)
Et portrett av 14 år gamle Malala Yousufzai står utstilt under en gudstjeneste i en kristen katedral i Lahore i Pakistan. Malala ble sist tirsdag skutt i hodet av folk fra Taliban fordi hun offentlig har tatt til orde for en ikke-religiøs livsholdning. Foto: Mohsin Raza (Reuters)

Den pakistanske skolejenta som ble skutt i hodet av Taliban, blir stadig bedre, selv om fremgangen går sakte. De forente arabiske emirater tilbyr seg å evakuere 14 år gamle Malala Yousufzai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Malala blir fortsatt behandlet på et militært sykehus i Rawalpindi, sa det pakistanske forsvarets talsmann Asim Saleem Bajwa søndag. Hun har vist livstegn ved å bevege hender og føtter, opplyste han.

– Legene har sjekket Malalas tilstand, og de er fornøyd, sa Bajwa som er generalmajor i den pakistanske hæren.

Les også: Såret pakistansk barneaktivist flyttes

– Det går sakte, men sikkert fremover med henne, slik legene har forventet, tilføyde han ifølge nyhetsbyrået AFP.

De forente arabiske emirater har stilt et fly i beredskap til å hente Malala, hvis det skulle være ønskelig. I Emiratene kan hun få videre medisinsk behandling, sa Pakistans ambassadør i Dubai Jamil Ahmed Khan søndag.

Les også: Malala (14) fikk operert bort Taliban-kule

Angrepet mot Malala har vakt avsky i Pakistan og mange andre land. Drapsforsøket på henne ble trolig begått fordi hun har vært en aktiv forkjemper for jenters rett til utdanning og sitt forsvar for en ikke-religiøs holdning til livet.

Personvernpolicy