Se Felix hoppe fra 29.000 meter

AVLYST. Hoppet fra stratosfæren, som skulle sette verdensrekord, ble utsatt på grunn av for sterk vind tirsdag. Her kan du se hans tidligere luftige svev. Foto: AP Photo
AVLYST. Hoppet fra stratosfæren, som skulle sette verdensrekord, ble utsatt på grunn av for sterk vind tirsdag. Her kan du se hans tidligere luftige svev. Foto: AP Photo

Et vindkast satte tirsdag en stopper for Felix Baumgartners (43) drøm om å hoppe fra 36.500 meters høyde. Her kan du se et av våghalsens tidligere monsterhopp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere års ventetid skulle østerrikeren Felix Baumgartners (43) i går endelig gjøre sitt livs fallskjermhopp.

Foran millioner av tv-seere skulle han bli det første mennesket som brøt lydmuren i fritt fall.

Hoppet skulle gjennomføres over Roswell i New Mexico i USA, men grunnet sterk vind måtte rekordforsøket avlyses i siste sekund.

Både Baumgartner og hans om lag 100 medhjelpere i basekontrollen var tydelig frustrerte da østerrikeren forlot kapselen som var festet til heliumsballongen som skulle frakte ham opp til kanten av stratosfæren. Svært mange hadde tirsdag benket seg foran tv-skjermen for å følge østerrikerens ville fallskjermhopp.

Se også: - Jeg er veldig skuffa

Prøver på nytt

Baumgartner varslet tirsdag kveld at han vil forsøke igjen og at det ikke er aktuelt å legge prosjektet dødt.

– Alt handler om hva vi gjør og utretter nå. Vi har kommet så langt, det er ingen vei tilbake, sier han.

Det er ventet at han vil gjøre et nytt forsøk på torsdag, men for de som ikke klarer å vente på det luftige svevet kan se en rekke av østerrikerens tidligere hopp nederst i denne saken.

I videoen under kan du se østerrikerens prøvehopp før det planlangt verdensrekordforsøket som ble avlyst tirsdag. 25 juli i år gjennomførte han et prøvehopp fra snaue 29.000 meter:


Rekorder på løpende bånd

Felix Baumgartners fallskjermkarriere startet allerede da han var 16 år gammel, og siden fulgte en karriere i militæret. Våghalsen ble i 1997 verdensmester i basehopp.

Etter mesterskapet knyttet Red Bull seg til den gale østerrikeren og med solid kapital i ryggen har Baumgartner i ettertid gjennomført en rekke kontroversielle og ulovlige basehopp.

Baumgartner har tidligere satt verdensrekorder, og da han hoppet fra Kristusstatuen i Brasil hadde han satt rekorden for verdens laveste basehopp på 29 meter.

I 2007 ble han den første personen som hoppet fra det massive Taipei 101-bygget i Taiwan. Dette skjedde mens bygget fortsatt var regnet som verdens høyeste bygning.

I 2003 gjennomførte han et fallskjermhopp der han krysset den engelske kanal mellom England og Frankrike ved hjelp av en spesialbygd carbondrakt med vinger.

Se flere videoklipp med Baumgartners spektakulære stunt her:

Personvernpolicy