Meny

– Faremo reiser bare med ledere

Grete Faremo får dårlig skussmål av sine ansatte. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Misnøyen mot Justisminister Grete Faremo hoper seg opp.

Det har stormet rundt justisminister Grete Faremo i helgen. Søndag ble det kjent at hun skal ha presset både departementsråd Morten Ruud og hans nestsjef Hans Olav Østgaard til å gå av. Lørdag kritiserte Krf-leder Knut Arild Hareide Faremo og sa at hun var et problem for regjeringen.

Nå avslører Aftenposten at justisministeren skal ha innført en streng linje hvor alle sakene skal behandles av en av ekspedisjonssjefene før de havner på hennes pult.

Ansatte i Justisdepartementet sier til avisen at dette er svært lite motiverende av saker hoper seg opp hos ekspedisjonssjefene når det finnes saksbehandlere med god nok kompetanse. Linjen mellom ledelsen og de ansatte skal ha vært vesentlig kortere under Storberget. 

Les også: – Faremo presset ut toppsjefer i departementet

Vil bare ha med sjefer på tur

De ansatte og tillitsvalgte informerer også om at Faremo kun ønsker å ha med seg sjefene på turer.

- Ekspedisjonssjefene ringer oss hele tiden når de er på reise, fordi de ikke kjenner saksfeltet like godt som deres underordnede. Jeg tror heller ikke at de setter pris på å måtte dra på disse turene hele tiden, sier en  ansatt til avisen.

Les også: - Viktigere for Faremo å være på TV enn å lede landet

Nekter for påstandene

Justisminister Grete Faremo tilbakeviser påstandene fra de ansatte:

- Saksbehandlere kan selvsagt også delta i delegasjoner knyttet til mine reiser, slik det skjedde for eksempel på den siste reisen til USA. Jeg er opptatt av at mine tjenestereiser som statsråd skjer på en faglig god og effektiv måte. Dette gjelder hele prosessen fra en reise forberedes faglig til avvikling av reisen, møter under selve reisen og etterarbeid etter at tjenestereisen er avsluttet, sier Faremo til avisen.

Hun mener imidlertid det er en selvfølge at alle sakene må gjennom ekspedisjonssjefene.

Les også: Mæland følte Faremo presset ham ut av jobben

Politimestre overrasket over Mælands avgang

Slik annonserte Mæand sin egen avgang

Les flere nyheter

Populært