Meny

Politiet: – Vet fortsatt ikke hvordan Sigrid ble drept

Politiadvokat Cecilie Gulnes holder pressekonferanse i Oslo tingrett torsdag etter fengslingsmøtet for 64-åringen som er siktet i Sigrid-saken. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet kan fortsatt ikke si noe om hvordan Sigrid Schjetne (16) døde eller hvor hun døde.

Onsdag kunne TV2 avsløre at obduksjonsrapporten konkluderte med at den ikke ga et endelig svar på hvordan Sigrid Giskegjerde Scjetne (16) døde.

Familiens advokat, Harald Stabell, sier at familien tar det svært tungt at pressen kommer med opplysninger i saken som ikke familien får vite direkte fra politiet.

– Jeg har sendt en anmodning til politiet om at de iverksetter etterforskning, finner ut hvem som står bak og straffeforfølger den eller de som står bak lekkasjene, sier Stabell.

Nå melder TV2 at bistandsadvokaten til Sigrids familie, Harald Stabell, vil anmelde politiet for lekkasjer i saken.

– Familien var veldig frustrert og oppgitt over å måtte lese om denne obduksjonsrapporten i mediene, før de selv hadde blitt underrettet av politiet, sier Stabell til TV 2.

Mistanke om forsettelig drap

På en pressekonferanse torsdag bekrefter politiet at den endelig obduksjonsrapporten som ble levert politiet tirsdag denne uka ikke gir svar på dødsårsaken til Sigrid Giskegjerde Scjetne (16), slik TV2 meldte.

Politiet har siden Sigrid ble funnet håpet at obduksjonsrapporten skulle gi svar på hvordan 16-åringen ble drept. Politiadvokatet Cecilie Gulnes fortalte på en kort pressekonferanse at obduksjonsrapporten støtter politiets teori om at drapet ikke var en bilulykke.

– Vi har hele tiden ment at det er skjellig grunn til mistanke om forsettelig drap. Obduksjonsrapporten støtter dette, sier Gulnes.

– Det er fortsatt slik at man ikke kan si noe om hvordan Sigrid døde og når hun døde. Det finnes ingen holdepunkter for at dette var en bilulykke, sier Gulnes.

Det er ikke uvanlig at obduksjonsrapporter ikke kan konkluderer med når hun døde, opplyser politiadvokaten.

– Sigrid ble funnet etter en måned, og når noen har vært døde en stund, er det vanskelig å si hva dødssårsaken er, sier Gulnes.

Gulnes anmoder pressen i å ikke spekulere om dødsårsaken.

- Vi ber mediene avstå fra spekulasjoner om dødsårsak av hensyn til familien. Dette er en stor tilleggsbelastning, sier Gulnes.

Les også: Sigrid-siktet krever å bli løslatt fra varetekt

DREPT. Obduksjonsrapporten kunne ikke si noe om hva Sigrid (16) døde av. Foto: PrivatDREPT. Obduksjonsrapporten kunne ikke si noe om hva Sigrid (16) døde av. Foto: Privat

– Bare et tidsspørsmål

Torsdag var det fengslingsmøte i Oslo tingrett for de to siktede i saken. Politiet har bedt om fire nye uker for begge, med medieforbud for hele perioden, samt isolasjon i de to første ukene.

Det er ventet at tingretten vil komme med en bestemmelse om siktede fortsatt vil forbli varetektsfengslet, eller om de vil bli løslatt, senere torsdag.

Før fengslingsmøte var 64-åringens advokat, Anne Karine Sigmond, sikker på at hennes klient vil bli løslatt.

Jeg er mer sikker nå enn før jeg gikk inn i salen, at han kommer til å bli løslatt. Det er bare et tidsspørsmål før min klient blir sluppet fri, sa 64-åringens advokat til pressen etter at hun kom ut fra fengslingsmøte torsdag.

– Det har ikke blitt lagt frem nye bevis som knytter min klient til drapet, sier Sigmond.

Les også: 64-åringen i Sigrid-saken håper på løslatelse

Nekter straffeskyld

Sigmond har tidligere uttalt at 64-åringen nå har nådd et metningspunkt.

– Han har samarbeidet, vært tålmodig og strukket seg langt. Han er opptatt av å bli løslatt og sjekket ut av saken. Denne saken er en stor påkjennelse for ham, har Sigmond tidligere uttalt til ABC Nyheter.

Både 37 åringen og 64-åringen er siktet for forsettlig drap, eller medvirkning til forsettlig drap, på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Begge nekter straffeskyld.

Under torsdagens fengslingsmøte var det kun den siktede 64-åringen som møtte opp.

– Han har samtykket i ikke å være til stede i retten, men ikke i fengsling. Han fastholder at han ikke er involvert i dødsfallet, opplyser 37-åringens forsvarer John Christian Elden til NTB.

Les også: Skal ha funnet blod fra Sigrid i campingvogn

Ble funnet i en skråning

De to siktede i saken ble pågrepet i verkstedet til den 64 år gamle mannen 3. september. Under samme aksjon sendte politiet ut en hund i et skogsområdet, som sent samme kveld fant den drepte 16-åringen. Liket var dumpet og pakket i plast i en skråning bak verkstedet til den siktet 64-åringen. Sigrid hadde da vært savnet i en måned.

De to mennene ble pågrepet i verkstedet til den 64 år gamle.

Politiets hovedteori har i lengre tid vært at 16-åringen ble utsatt for et forsettelig drap og ikke en trafikkulykke.

Etter det ABC Nyheter forstår skal politiet, til tross for å ha brukt store ressurser på å finkjemme både området hun forsvant fra, og stedet hvor hun ble funnet, ennå ikke ha noe åsted for drapet.

Politiet skal ha beslaglagt en bil som hadde større skader på frontruten og panseret. Den siktede hadde solgt bilen til en mann i Aurskog, men politiet lyktes å spore den opp.

Les også:

Politiet skuffet over spekulasjoner i Sigrid-saken

Drapssiktet 37-åring filmet tenåringer

- Har gjort funn der de fant Sigrid

- Mistanken mot ham er svekket

Les flere nyheter

Populært