Meny

Ballong slo ut radar

Det ble stans i gresk lufttrafikk i helgen etter en strømstans forårsaket av en heliumsballong. Arkivfoto: Scanpix/AP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heliumsballongen til et barn har fått skylden for strømbruddet som slo ut Hellas sin viktigste radar for sivil luftfart.

Strømstansen medførte over en times forsinkelser i helgen, melder AFP.

Den greske dagsavisen Ta Nea melder at ballongen slo ut «hjertet» av radaren som har overoppsy med gresk luftrom.

Myndighetene ved det greske luftfartstilsynet og nettverket for strømdistribusjon bekreftet problemet, men ønsket ikke å kommentere rapporten.

Sivile luftfartsmyndigheter sier radaren som kontrollerer regionene Athen og Makedonia «mistet bildet» ved middagstider lørdag. Problemene varte over en time på grunn av en elektrisk feil som fulgte etter en strømstans.

Les også: Enighet om kutt i Hellas' regjering

En kilde ved den statlige strømleverandøren DEDIE sier en heliumsballong med aluminium forårsaket en 13 minutter lang strømstans i området nær hovedkvarteret til den sivile luftfartsmyndigheten YPA sør i Athen, omkring 40 minutter før radaren sluttet å virke.

YPA understreker at sikkerheten for luftfart ikke ble påvirket i løpet av tiden strømstansen varte, selv om det ble forsinkelser i flytrafikken.

- Flyveledere opprettholdt radiokommunikasjon med fly, og radarer fortsatte å fungere ved Den internasjonale flyplassen i Athen og ved regionale flyplasser, sier en kilde til AFP.

Det ble satt ned en komité for å granske bakgrunnen for problemene.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært