Meny

Ankesak for Pussy Riot utsatt

De tre unge damene i punkbandet Pussy Riot; fra venstre Maria Aljokhina, Jekaterina Samutsevitsj og Nadezjda Tolokonnikova, fotografert i glassburet de er satt i i rettssalen da ankesaken skulle begynne mandag. Foto: Reuters (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankesaken til de tre unge kvinnene i det russiske punkbandet Pussy Riot som skulle begynt i Moskva mandag, er utsatt til 10. oktober.

Grunnen er at en av de tre kvinnene har bedt om å bytte forsvarer, opplyste den kvinnelige dommeren i saken. Jekaterina Samutsevitsj (30) får dagene fram til 10. oktober til å finne ny forsvarer. Ifølge Samutsevitsj er hun og forsvareren uenige.

De tre, Samutsevitsj, Maria Aljokhina og Nadezjda Tolokonnikova, ble i august dømt til to års fengsel for å ha framført det de kaller en «punkbønn» i en kirke i Moskva i februar. De kritiserte president Vladimir Putin og ba jomfru Maria om å fjerne ham.

Les også: Den russiske kirken ber Pussy Riot angre

Etter at de tre ble funnet skyldige i vandalisme og religiøst hat, er det kommet sterk kritikk mot dommen. De har alt sittet fengslet siden i februar.

Politiet i Moskva hadde mandag slått en jernring rundt kvartalet der rettsbygningen ligger og politibiler patruljerte områdene i nærheten. Tilhengere av de tre hadde sagt de ville demonstrere.

Den russisk-ortodokse kirken kunngjorde før ankesaken at de tre bør vise anger.

Les også:

Pussy Riot anker dommen

Russisk sjakkmester beskyldt for å ha bitt politiet

Pussy Riot funnet skyldige

Britiske popstjerner protesterer mot Putin

Her får Pussy Riot-fansen bank


Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært