Målløst på Åråsen da Strand ble hedret

Vikings Yann-Erik de Lanlay (t.v.) mot Lillestrøms Henning Hauger i eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Viking på Åråsen lørdag.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Lillestrøm og Viking delte poengene da det endte 0-0 på Åråsen i eliteserien fotball menn lørdag.

Eliteserien fotball menn lørdag, 24. runde:

Lillestrøm – Viking 0-0.

Spilt fredag: Rosenborg – Haugesund 5-2.

Spilles søndag: Hønefoss – Sogndal, Molde – Stabæk, Sandnes Ulf – Odd Grenland, Tromsø – Aalesund, Strømsgodset – Brann.

Spilles mandag: Fredrikstad – Vålerenga.

Det endte målløst mellom Lillestrøm og Viking i lørdagens eliteseriekamp. Tidligere LSK-spiller Pål Strand ble hedret før og under kampen.

Pål Strand falt om med hjertestans på treningen med Raufoss tirsdag og ligger for tiden i respirator på Ullevål sykehus i Oslo. Strand hadde flere sterke opptredener for Lillestrøm på Åråsen, og dagens spillerne ville markere sin støtte til Strand og hans familie.

Spillerne kom på banen med svarte T-skjorter med teksten «Vi tenker på deg» på brystet, mens på ryggen sto nummeret 6 (Strands draktnummer i LSK) og navnet hans.

Også Kanarifansen ville markere sin støtte til Strand. Etter seks minutter av kampen reiste de seg og sang «Pål Strand, du er supermann».

Fire uten seier

Det ble en tett og tøff batalje på Åråsen hvor lagene hadde hver sin omgang. Det var gjestene fra Viking som skapte mest før pause, men hjemmelaget overtok mer og mer utover i kampen. Likevel hold det ikke til mer enn ett poeng.

LSK har ikke vunnet på hjemmebane siden 13. juli. Det er blitt tre uavgjorte og ett tap (Fredrikstad) siden Tromsø ble slått 4-2.

– Litt surt at vi ikke klarer å vinne etter å ha spilt veldig bra i 2. omgang, men det positive var at vi ikke slapp inn mål, sa LSK-kaptein Frode Kippe til MAX.

Greit fornøyd

Landslagsmålvakt Rune Almenning Jarstein var solid og sikker i Viking-målet. Han reddet laget sitt mesterlig ved par anledninger.

– Vi var best i første omgang, mens de var best etter pause. Da er det vel greit, sa Jarstein.

Med poenget vil Lillestrøm beholde sin 12.-plass på tabellen også etter søndagens og mandagens kamper. Viking på sjetteplass kom à poeng med Brann og Tromsø på plassene foran, men har en kamp mer spilt enn Brann og to kamper mer enn Tromsø.– Vi prøvde det vi kunne for å ta tre poeng, men vi lyktes ikke helt med det, sa LSK-trener Magnus Haglund.