– Etterlyst nordmann melder seg mandag

Bergenseren som er mistenkt for drapet på Jarle Nyegaard i Thailand forrige uke, kommer til å melde seg for politiet mandag, sier hans forsvarer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vitner og politiet sier at den mistenkte 36-åringen slo til kameraten sin slik at han falt bakover med hodet først.

Nyegaard ble sendt til sykehus og operert, men ble torsdag forrige uke erklært død ved Pattaya Memorial Hospital. Etter det har ingen sett den mistenkte 36-åringen.

Bakgrunn: Nordmann drept i Thailand

Ved norsk bar

Hendelsen skjedde utenfor det populære norske utestedet Kåres Party Bar.

– Et tragisk uhell. Vi er alle forbauset over det som har skjedd, sier Kåre Anmarkrud, som driver utestedet Kåres Party Bar.

Foranledningen til hendelsen skal ha vært at Nyegaard satte seg på en moped for å kjøre av gårde, da den mistenkte kom bort for å stoppe ham, angivelig for å hindre promillekjøring.

– Det utløste et munnhoggeri som endte med at mopedmannen ble slått hardt i hodet flere ganger og gikk rett i bakken, sa politikaptein Nattavan Srithong Pech ved Pattaya politistasjon torsdag.

Politiet i feriebyen fastholder at de etterforsker dødsfallet som en kriminell handling, og at grensestasjonene er varslet om den etterlyste mannen.

Søndag sa den etterlyste nordmannens forsvarer at han kommer til å melde seg for politiet mandag, skriver Bergens Tidende.

Avisen har vært i kontakt med mannen, som fortsatt skal befinne seg i Pattaya.

Les også: Mystiske turist-dødsfall i Thailand

Kan slippe varetekt

– Dersom han melder seg selv, vil han kunne betale kausjon. På den måten slipper han å sitte i varetekt inntil saken kommer for retten, sier etterforskningsleder Pech ved politiet i Pattaya til avisen.

Dersom mannen blir funnet før han melder seg, vil han ikke ha mulighet til å betale kausjon, og han vil bli nødt til å sitte i varetekt fram til han eventuelt blir stilt for retten. Pech sier at de nå avventer om mannen melder seg på mandag for å se hvilken retning saken tar.

– Vi tar hans forklaring, så får vi vurdere hva som skjer videre, sier Pech.

Les også:

Turist døde av elektrisk støt

Korrupsjon i Paradis

Tre thailandske favorittøyer

Les flere nyheter

Personvernpolicy