Lillestrøm med sterk borteseier i Ålesund

BORTESEIER: Bjørn Helge Riise gjorde 1-0 på flott vis da Lillestrøm slo Aalesund 2-1 på bortebane i eliteserien. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix)

Bjørn Helge Riise og Mathis Bolly skjøt Lillestrøm til 2-1-seier og tre viktige poeng mot Aalesund på bortebane i eliteserien lørdag.

Aalesund – Lillestrøm 1-2 (0-1):

8970 tilskuere

Mål: 0-1 Bjørn Helge Riise (39), 0-2 Mathis Bolly (62), 1-2 Fredrik Ulvestad (str. 83).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Daniel Arnefjord, Aalesund, Palmi Rafn Palmason, Fredrik Stoor, Lillestrøm.

Lagene:

Aalesund (4-2-1-3): Sten Grytebust – Enar Jääger, Jonatan Tollås Nation, Daniel Arnefjord, Jo Nymo Matland – Fredrik Ulvestad, Jason Morrison – Michael Barrantes – Peter Orry Larsen (Hugues Wembangomo fra 65.), Leke James (Sander Post fra 66.), Demar Phillips (Edvard Skagestad fra 69.).

Lillestrøm (4-4-2): Sead Ramovic – Fredrik Stoor, Anders Østli, Frode Kippe, Ruben Gabrielsen – Palmi Rafn Palmason, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Mathis Bolly (Ohi Omoijuanfo fra 77.) – Petter Vaagan Moen (Johan Andersson fra 85.), Thorstein Helstad (Erling Knudtzon fra 71.).

– Det var det første målet mitt på «gudene vet hvor lenge», sa en fornøyd Riise etter seieren som ga Lillestrøm et lite pusterom til lagene som følger bak i nedrykksstriden.

Landslagsspilleren synes Lillestrøm framsto mer som et lag enn i 1-5-tapet for Tromsø i forrige serierunde. Samtidig var han fornøyd med endelig å få inn en fulltreffer.

– Det var ikke spesielt for meg å score mot Aalesund, men spesielt fordi det var et fint mål og flere i svigerfamilien min var til stede, sa han.

Trykk her for å lese detaljert referat av Aalesund - Lillstrøm

– Elendig nivå

Flotte scoringer for gjestene var neppe det hjemmepublikummet hadde håpet på, men like fullt tok Lillestrøm en fortjent seier. Aalesund opptrådte uvanlig svakt på hjemmebane og skapte omtrent null og niks foran LSKs mål. Det overrasket trener Kjetil Rekdal.

– Vi holdt et nivå som ikke engang holder til opprykk fra 1. divisjon. Det overrasker meg, siden vi har hatt en god treningsuke siden tapet for Strømsgodset sist (0-4), sa Rekdal.

Han la samtidig til at han ikke synes Lillestrøm var særlig bedre i en kamp der begge lag slet med å skape sjanser.

Her kan du lese alt om lørdagens kamper i Premier League

Flotte mål

Og det første målet kom også noe tilfeldig etter at en tam start på kampen. En Lillestrøm-dødball ble slått inn i AaFK-feltet, og gjestene fikk kun klarert den ut på 20 meter. Der ventet Riise, som med full kraft skrudde ballen opp i det høyre hjørnet bak en sjanseløs Sten Grytebust.

Utover i annen omgang viste temposterke Mathis Bolly seg farlig ved flere anledninger og skapte trøbbel for AaFK-forsvaret. Han var noe heldig som fikk med seg ballen i forkant av 2-0-scoringen, men venstrekanten satte fart rett mot vertenes mål og skrudde ballen rundt Grytebust og i mål fra vanskelig vinkel etter 61 minutter.

Straffe til liten nytte

Bolly fikk en ny, tilsvarende sjanse noen minutter senere, men uten å score. Like etter var det Aalesund-innbytter Edvard Skagestad som misbrukte en god mulighet. Men vertene fikk et reduseringsmål som skapte spenning i kampen:

81 minutter var spilt da Hugues Wembangomo skled på ballen og så ut til å rote bort en scoringsmulighet, men høyrebacken ble like etter klippet ned av Frode Kippe i LSK-feltet. Aalesund fikk straffespark, som Fredrik Ulvestad satte i mål via armen til Sead Ramovic.

Det hjalp lite for de oransjeklede, som ikke klarte å presse Lillestrøm hardt nok i sluttminuttene. Årets annet hjemmetap for Rekdal & co. var brått et faktum, mens gjestene kunne juble for tre meget viktige poeng.