Israelsk soldat drept i nytt grenseangrep

Artikkelen fortsetter under annonsen

En israelsk soldat og tre opprørere er drept i et sammenstøt ved grensa mellom Israel og Egypt. Én av opprørerne sprengte seg selv i lufta da israelske styrker åpnet ild.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre opprørerne skal ha vært tungt bevæpnet og hadde greid å ta seg ulovlig inn i Har Harif i Israel fra Egypt, ifølge den israelske hæren.

Ifølge israelsk militær radio var de mistenkte opprørerne i ferd med å gjennomføre et større angrep mot de israelske styrkene i området da de ble drept.

– Tre bevæpnede menn tok seg inn på israelsk territorium fra sentrale deler av Sinaihalvøya. To av dem ble drept av den israelske hæren, mens den tredje detonerte vesten med sprengstoff som han hadde på seg, sier en egyptisk sikkerhetskilde.

Oberstløytnant Avital Leibovich, som er talskvinne for den israelske hæren, forteller at «et stort terrorangrep ble avverget».

Nasjonaliteten til de drepte er foreløpig ikke kjent.

Dette er fjerde gang i løpet av et drøyt år at bevæpnede personer trenger inn i Israel fra Egypt. I august tok islamister livet av 16 egyptiske grensevakter og stjal et pansret kjøretøy. Deretter kjørte de over den israelske grensa, der de ble drept.

Israel har lenge vært bekymret for sikkerheten ved grensa til Egypt og er i ferd med å bygge et grensegjerde. Grensegjerdet skal imidlertid først og fremst hindre afrikanske flyktninger i å ta seg inn i Israel fra Egypt.

Fredagens angrep skjedde i et område der gjerdet ennå ikke er satt opp.

Les flere nyheter