Etat brukte 500.000 avgiftskroner på én fest

Etat brukte 500.000 avgiftskroner på én fest
Etat brukte 500.000 avgiftskroner på én fest

Men artistene Ingrid Olava og Bare Egil ble regnskapsført som konsulenter og havnet ikke på velferdsbudsjettet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et overslag VG har gjort viser at Vann- og avløpsetaten (VAV) bruker mer enn ti ganger så mye velferdspenger på sine ansatte som flere andre kommunale etater i hovedstaden.

Mens VAV i 2011 brukte cirka 1500 kroner per ansatt, får Oslo-skolene 96 kroner i året per lærer. Normalen ligger på opptil 180 kroner per ansatt per år, ifølge avisa.

VAV får pengene sine fra osloinnbyggernes vann- og avløpsgebyrer.

På ett arrangement for ansatte i fjor sommer, VAV-dagen, brukte etaten 496.895 avgiftskroner, blant annet på helstekt gris (65.000 kroner) og de innleide artistene Ingrid Olava og Bare Egil, viser dokumenter avisa har fått se.

VAV-dagen er et årlig arrangement der alle de omtrent 470 ansatte i Vann- og avløpsetaten deltar på seminarer fra klokken 10 til 15 og deretter arrangeres en frivillig fest, der omtrent halvparten av de ansatte deltar.

Les også: Festet for oljepenger

Direktør Per Kristiansen mener at arrangementet i fjor ikke kan betegnes som dyrt:

- Jeg har ikke engasjert meg helt i detalj, men jeg opplever at vi vanligvis har et nøkternt nivå. Vi får se hvis vi har gått over det som er akseptabelt for Oslo kommune. VAV-dagen er ingen fest. Vi gjør jo dette for å få noe igjen for pengene, og vise at vi setter pris på de som er ansatt her, som til tider gjør en grisete jobb, sier han til VG Nett.

I 2011 brukte VAV ifølge sitt eget årsregnskap 746.943 kroner på velferdstiltak for ansatte. Det var 290.000 kroner mer enn budsjettert.

Da er artistene Ingrid Olava og Bare Egil holdt utenom, siden de ble regnskapsført som konsulenter og slik ikke havnet på velferdsbudsjettet.

Til sammenligning har i år hele Velferdsetaten i Oslo, med omtrent 1400 ansatte, et budsjett på 241.000 kroner, ifølge VG.

Les også:

Tar momskamp til Stortinget

Bilister risikerer at bompenger går til tog

- Norge har verdens dyreste bensin

Personvernpolicy