Åpen for alle - alltid

Etterforskning av toppløsbildene av Kate i gang

Britiske hertuginne Kate og prins William fotografert under et besøk i Honiara på Salomonøyene denne uken. Foto: NTB scanpix
Britiske hertuginne Kate og prins William fotografert under et besøk i Honiara på Salomonøyene denne uken. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppløsbildene av britiske hertuginne Kate blir fransk advokatmat. Påtalemyndigheten i Frankrike har innledet strafferettslig etterforskning av trykkingen av bildene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskningen ble innledet tirsdag, etter at Kate og hennes mann prins William dagen før formelt hadde klaget saken inn for domstolene. Etterforskerne skal forsøke å finne ut om offentliggjøringen av fotografiene har krenket parets rett til å ha privatlivet sitt i fred.

Les også: Vier 38 sider til toppløs Kate

Det franske sladrebladet Closer trykket før helgen bilder som viser Kate som soler seg toppløs. Ifølge kilder med kontakt til det kongelige paret, ønsker paret at både Closers redaktør og den eller de som tok bildene, skal bli trukket for retten.

Les også: Will og Kate anmelder toppløsfotograf

Kate ønsket velkommen av toppløse damer

– De kongelige krever i et separat søksmål ved en domstol i Nanterre nær Paris at Closer skal bli pålagt å utlevere bildene, slik at de ikke kan trykkes på ny. Hvis bladet ikke gjør det, vil Kate og William at det skal ilegges dagsbøter på 10.000 euro (75.000 kroner), melder BBC.

Bildene ble tatt mens paret var på privat ferie i Sør-Frankrike tidligere denne måneden. Mens striden om fotografiene raste videre i Europa, var Kate og William tirsdag på besøk på øygruppen Tuvalu i Stillehavet.

Les flere nyheter