Ny teori om alpemassakren

Markører fra fransk politi på åstedet i Chevaline, nær Annecysjøen. Foto: Scanpix/EPA.
Markører fra fransk politi på åstedet i Chevaline, nær Annecysjøen. Foto: Scanpix/EPA.

Fransk politi vurderer muligheten for at den drepte syklisten kan ha vært hovedmålet for angrepet i alpene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Massakren skjedde i de franske alpene 6. september. Fire mennesker ble skutt og drept. Tre medlemmer av en britisk familie med irakisk bakgrunn var blant ofrene.

En fransk syklist, Sylvain Mollier (45), ble funnet skutt og drept i nærheten av åstedet.

Hittil har politiet jobbet ut fra teorien om at den britisk-irakiske familien var hovedmålet for angrepet, og at syklisten var et tilfeldig offer.

Nå vurderer fransk politi ifølge Daily Mail en teori om at den franske syklisten, Sylvain Mollier, var hovedmålet – ikke den britiske famillien al-Hilli.

Sjefsetterforsker Benedict Vinnemann bekrefter overfor avisen at han nå vurderer andre muligheter.

- Hva om syklisten var hovedmålet? Bare det pågående arbeidet på åstedet kan besvare dette spørsmålet, sier han ifølge avisen.

Skutt i hodet

Mollier jobbet i atomindustrien, og ble rammet av fem kuler – to av dem i hodet. Mollier ble «midlertidig begravet» under en hemmelig seremoni søndag kveld.

Familien skal ha ønsket kremering, men det er ifølge Daily Mail antatt at rettsmedisinere fremdeles ønsker å granske liket for spor.

30 personer var til stede under begravelsen 18.30 lokal tid søndag, et tidspunkt da gravstedet vanligvis er stengt. Begravelsen ble bevisst holdt hemmelig for media, sier ansatte til den franske kringkasteren RTL.

Les også: Sjuåring har snakket etter drapene i Alpene

Familie

Hittil har etterforskningen fokusert på dødsfallene til den britiske ingeniøren Saad al-Hilli (50), kona Ikbal (47) og svigermoren Suhaila al-Allaf (74). De ble skutt i sin bil på landet nær Annecy.

Al-Hillis sju år gamle datter Zainab ble funnet alvorlig skadd av en forbipasserende britisk syklist, kort tid etter angrepet. Hennes fire år gamle søster, Zeena, ble funnet uskadd der hun skjulte seg under den døde morens skjørt, åtte timer senere.

Famillien fra Surrey hadde vært på campingtur nær Annecysjøen da de ble angrepet. Det har hittil vært antatt at Sylvan Mollier ble drept da han passerte åstedet på sykkel.

Zeena og Zainab er tilbake i Storbritannia, og er antatt å ha blitt gjenforent på et hemmelig sted nær London, skriver Daily Mail.

Les også: Tre personer funnet skutt og drept i bil

Les flere nyheter

Personvernpolicy