Jenta i pakistansk blasfemisak får trolig gå

Den kristne pakistanske jenta Rimsha Masihs advokat Tahir Naveed Chaudry snakker med mediefolk i Islamabad. Rimsha anklages for blasfemi og har nå sittet fengslet i rundt tre uker. Foto: Faisal Mahmood / Reuters / NTB scanpix.
Den kristne pakistanske jenta Rimsha Masihs advokat Tahir Naveed Chaudry snakker med mediefolk i Islamabad. Rimsha anklages for blasfemi og har nå sittet fengslet i rundt tre uker. Foto: Faisal Mahmood / Reuters / NTB scanpix.

Rimsha Masih, den pakistanske jenta som anklages for blasfemi, kan bli løslatt mot kausjon senere denne uken. Et medlem av regjeringen i Islamabad sier det er «godt håp» om at hun får gå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta, som lider av Downs syndrom, er anklaget for å ha brent ark med vers fra Koranen. Fengslingen av Rimsha har vakt internasjonale protester, og tirsdag antydet en minister at hun vil bli løslatt.

– Dessverre har det vært streik blant advokatene, og det skapte problemer som gjorde det umulig å fortsette behandlingen av saken. Men vi har sterkt håp om at hun vil bli løslatt kommende fredag, sa minister for nasjonal harmoni Paul Bhatti.

Les også: - Imam plantet falskt blasfemi-bevis på kristen jente

Saken tok en uventet vending sist lørdag, da imamen som først forklarte seg for politiet om saken, innrømmet å ha tuklet med bevisene. Hafiz Mohammed Khalid Chrishti medga at han la sider fra koranen i asken for å «styrke bevisene» mot Rimsha.

Imamen er pågrepet, men det er ifølge nyhetsbyrået AFP sjelden noen blir tiltalt for å ha forfalsket bevismateriale i Pakistan.

Paul Bhatti, som er eneste kristne medlem av den indre regjeringen i Pakistan, sier pågripelsen av imamen er en advarsel til hans likesinnede.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy