Brødre pågrepet for drap på 13-åring i Sverige

Det var i denne boligblokken i Täby utenfor Stockholm at en 13 år gammel jente ble drept lørdag. Hennes nabo og hans bror er pågrepet og siktet for drapet. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix
Det var i denne boligblokken i Täby utenfor Stockholm at en 13 år gammel jente ble drept lørdag. Hennes nabo og hans bror er pågrepet og siktet for drapet. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix

To brødre er pågrepet etter at en 13 år gammel jente ble funnet drept i Täby nord for Stockholm. Drapet er svært uvanlig, sier kriminolog.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to brødrene på 32 og 28 år er siktet for drap og medvirkning til drap, opplyser politiet. Den ene av dem var nabo til jenta, opplyser Anders Gillander, presseansvarlig hos politiet i Roslag.

Drapet skjedde i en leilighet i en boligblokk lørdag ettermiddag. Da politiet kom for å pågripe de to mennene, hoppet den eldste av dem ut fra et vindu i tredje etasje.

– Han er operert og har store skader, sier Gillander søndag.

Politiet taus

Mannen som hoppet ut av vinduet, er siktet for drap, mens hans yngre bror er siktet for medvirkning til drap. Bortsett fra at de bodde i samme oppgang, er det ingen andre koblinger mellom brødrene og jenta, ifølge Gillander.

– Den yngste mannen bodde fast i leiligheten, mens den andre bodde der fra tid til annen.

Les også: 13 år gammel jente drept i Sverige

Politiet vil ikke opplyse om drapet ble begått i leiligheten der jenta bodde, eller i brødrenes leilighet. Ifølge polititalsmannen har politiet dannet seg et godt bilde av hva som har skjedd, men vil ikke opplyse om det.

– Dette er av en så sensitiv karakter at vi ikke vil gå ut med det. Det er også av respekt for de pårørende, sier Gillander.

– Ikke ukjent

Når et barn under 15 år blir drept, er det i 90 prosent av tilfellene foreldrene som står bak, ifølge Mikael Rying, kriminolog ved Mittuniversitetet.

– Det her er et veldig uvanlig drap om det viser seg å være en nabo som har gjort det, sier Rying.

– Når det gjelder dødelig vold generelt, handler det ofte om gjerningsmenn med en eller annen form for misbruk eller psykiske lidelser, sier Ryning.

Avviser æresdrap

De tekniske undersøkelsene på åstedet pågikk fortsatt søndag, og politiet foretok i løpet av natten flere avhør.

– Vi har også banket på dører i området og foretatt vitneavhør, forteller pressetalsmannen.

Han avviser overfor TT at det er snakk om et såkalt æresdrap.

– Det er ingenting som tyder på det, sier han.

En nabo forteller til avisen Expressen at hun hørte skrik fra den ene leiligheten.

– Ved halv tre-tretiden hørte jeg et forferdelig skrik. Jeg tenkte at det var noen som hadde falt, men det var ikke noe vanlig skrik. Så stoppet det, sier hun.

Les flere nyheter

Personvernpolicy