Meny

NRK: Bolig til siktet vitne ransaket i Sigrid-saken

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet i flere uker. Foto: Privat/Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har ransaket boligen til mannen som er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken, melder NRK. Siktelsen skal ha foreligget allerede mandag.

Etter det NRK erfarer, skal det ha blitt funnet narkotika hjemme hos mannen. Politiet er svært tilbakeholdne med å si noe om saken torsdag.

– Vi kan bekrefte at et vitne i Sigrid-saken er siktet for falsk forklaring. Vitnet har vært i avhør, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Mannen vil ikke bli fremstilt for varetektsfengsling. Ut over dette ønsker politiet ikke å kommentere siktelsen om den falske forklaringen.

– Uriktige eller falske forklaringer til politiet kan i verste fall vanskeliggjøre politiets arbeid og forårsake at politiet bruker ressurser på en gal måte, påpeker Rohde.

Les også: - Må ha vært gjerningsmannen

Ifølge Dagbladet mener politiet at mannen ikke snakker sant om hvor han var på et bestemt tidspunkt.

Dømt for voldtekt

Ifølge flere medier er den siktede en mann som ble dømt for en overfallsvoldtekt og blotting i Bergen i 2006.

Voldtekten skjedde midt på dagen i oktober 2006, i en gangtunnel ved Haukeland sykehus, ifølge Bergens Tidende.

Mannens forsvarer Kim Gerdts, som også var mannens forsvarer i voldtektssaken, vil foreløpig ikke bekrefte at det er den samme mannen. Han mener siktelsen er en «skinnsiktelse» fra politiets side.

– Her har politiet benyttet seg av en skinnsiktelse for å kunne gjennomføre tvangsmidler. Dette mener vi er ulovlige tvangsmidler, og dette vil få etterspill, sier Gerdts til avisa.

Les også: - Etterforskningen kan ta måneder

I nabolaget

Mannen skal ha bodd i Bergen i mange år, men bor nå like i nærheten av den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Politiet har de siste dagene sagt at de vet mer enn de vil gå ut med. Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sa blant annet til VG at personer hadde pekt seg ut som mer enn vitner i saken.

– Det er ikke en uvanlig etterforskningsoppgave å avhøre personer, i første omgang som vitner, som på en eller annen måte peker seg ut. Men det er ingen personer som er avhørt med formell status som mistenkt i saken, sa Rohde tidligere denne uka.

Politiet har overfor NTB varslet at de vil holde en planlagt pressebrifing fredag, men ikke torsdag. I en kort pressemelding torsdag formiddag bekrefter de bare at vitnet er siktet, og at ytterligere kommentarer ikke vil bli gitt.

Les også:

Dusør på én million kroner i Sigrid-saken

- Sigrid kan være i Sverige

Les flere nyheter

Populært