Meny

Drillo gremmet seg etter blemme

Norges landslagstrener Egil «Drillo» Olsen under landskampen i fotball mellom Norge og Hellas på Ullevaal stadion onsdag. (Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egil «Drillo» Olsen bannet og gjemte ansiktet i hendene. Norges forsvar var lekk i 2-3-tapet mot Hellas onsdag.

Det kunne blitt enda verre for forsvarsprofessoren. Grekerne hadde to andre kjempesjanser der keeper Rune Almenning Jarstein reddet pent, men sisteskansen hadde ingen stor aften i Norges mål. To av målene burde han avverget.

En grov tabbe av Almenning Jarstein åpnet for 0-1. Så misset Brede Hangeland helt på markeringen i forkant av 0-2. Da hadde det bare gått vel ti minutter.

1-3-skuddet fra Kostas Mitroglou var knallhardt og flott. Men Thomas Rogne nølte litt og kom aldri skikkelig inn i situasjonen. Ballen gikk inn rett over hodet på Almenning Jarstein.

Les også: Sjansenes aften

– Det er bare noen ganger sånn at du ikke har dagen. I dag satt det ikke 100 prosent, dessverre. Men slik er fotballen, sa Jarstein til NTB.

– Jeg er en offensiv keeper som pleier å stille meg i en offensiv posisjon. Det ble hakket feil. Jeg må stå slik at jeg rekker tilbake, og det gjorde jeg ikke, sa Jarstein om 0-1-målet etter drøyt fem minutter.

Vassilios Torosidis lekte med John Arne Riise ute på kanten og sendte et utoverskrudd innlegg mot nærmeste stolpe. En feilplassert Jarstein prøvde å slå ballen utenfor, men slo den rett i mål.

– Hva skal jeg tenke? Det var 80 minutter igjen. Det handlet om å konsentrere seg, sa Jarstein.

– Bør du stå mot Island (første kamp i VM-kvalifiseringen)?

– Ja, det synes jeg. Det er kamper med Viking før den tid, så får vi bare se, sa Jarstein.

Konkurrenten Espen Bugge Pettersen sa etter kampen at han nå fortjener å få en sjanse av Drillo.

– Det bryr jeg meg ikke om. Han får si hva han vil, sa Jarstein.

Det er ikke første gang Viking-keeperen får kritikk.

– Jeg er vant til at dere (i pressen) skriver negativt. Det har dere gjort i ti år. Det er blitt en vane. Jeg klarer fint å komme meg videre. Det har jeg gjort før, sa onsdagens uheldige malvåkt.

For første gang på nesten ni år slapp Norge inn tre mål på hjemmebane. Forrige gang det hendte var mot Spania i omspillskampen om EM-plass i 2003. Da ble det 0-3.

Dette er de fire andre norske Ullevaal-kampene med tre baklengs siden 1989:

2001: Polen 2-3

1998: Latvia 1-3

1991: Tsjekkoslovakia 2-3

1989: Polen 0-3

Kampen ble noe helt annet enn hva mange så for seg. To av Fotball-Europas gjerrigste lag var med på en liten målfest.

Les mer om fotball.

Les flere nyheter

Populært