Kommisjonær i Oslo siktet i kampfiksingssaken

Politiet utførte torsdag en razzia mot denne tippekommisjonæren i Skippergata i Oslo sentrum. En person ble siktet i forbindelse med kampfiksingsaken. (Foto: Audun Braastad/NTB scanpix)
Politiet utførte torsdag en razzia mot denne tippekommisjonæren i Skippergata i Oslo sentrum. En person ble siktet i forbindelse med kampfiksingsaken. (Foto: Audun Braastad/NTB scanpix)

En tippekommisjonær i Oslo er pågrepet og siktet i tilknytning til kampfiksingssaken i norsk fotball. Politiet gjennomførte en razzia mot stedet torsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonen startet ved 17-tiden og er mot en av landet største tippekommisjonærer, melder NRK.

– Ytterligere en person er siktet og pågrepet i forbindelse med saken om mulig kampfiksing, sier politiadvokat Christian Stenberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Han bekrefter at vedkommende er kommisjonær for Norsk Tipping.

– Grunnlaget for siktelsen er dels medvirkning til manipulasjon med resultater i fotballkamper og dels medvirkning til å gjennomføre spill utover lovlig innsats på kamper. Vi tror at kommisjonæren har tilrettelagt spill for store beløp, og vi mistenker at kampene kan være manipulert, sier Stenberg.

Spilt for 70.000

Om det er flere kommisjonærer som er i politiets søkelys ønsker ikke Stenberg å kommentere, men ifølge NRK er det mistanke om at også flere kommisjonærer er involvert. Foreløpig er fem personer siktet i saken.

Les også: – Ingenting som overrasker

Aksjonen torsdag knyttes til Follos og Askers kamper mot henholdsvis Østsiden og Frigg, der det i løpet av en time ble spilt for i alt 70.000 kroner hos seks Norsk Tipping-kommisjonærer i Oslo-området, ifølge NRK.

Ifølge kanalen skal en av kommisjonærene ha vært involvert i forsøk på å fikse Follo-kamper på midten av 2000-tallet.

Ukjent for Norsk Tipping

Direktør for kommunikasjon og strategi i Norsk Tipping, Einar Busterud, sier til NRK at selskapet var helt ukjent med at ransakingen skulle gjennomføres. Han viser til at selskapet har 4.000 kommisjonærer, som alle er private næringsdrivende, og sier Norsk Tipping ikke kan føre en nøyaktig kontroll med alle.

Les også: Follo-trener innrømmer ulovligheter

Busterud understreker at Norsk Tipping er helt avhengig av tillit og sier han håper politiet og idretten selv kan rydde opp.

– Kampfiksing er for oss det samme som doping for idretten, sier Busterud.

Kampfiksingssaken i Norge ble kjent 8. juli da 1.-divisjonskampen mellom Ull/Kisa og HamKam ble utsatt etter mistanke om kampfiksing.

Les også:

Follo Fotball varsler om nye mulige ulovligheter

Siktede fotballspillere får kampforbud

Kjetil Siem avbryter ferien

Les flere nyheter

Personvernpolicy