Brækhus: – Balogun skal straffes for egne feil

Cecilia Brækhus (t.h.) fra Norge og Jessica Balogun fra Tyskland møttes under innveiingen på Murphy's Pub i Herning i Danmark fredag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
Cecilia Brækhus (t.h.) fra Norge og Jessica Balogun fra Tyskland møttes under innveiingen på Murphy's Pub i Herning i Danmark fredag. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Cecilia Brækhus er innstilt på å straffe sin gamle sparringpartner Jessica Balgun hver gang hun gjør feil i lørdagens VM-kamp i Herning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er proffbokseren Cecilia Brækhus:

Født: 28. september 1981

Fødested: Cartagena, Colombia (oppvokst i Bergen)

Bosted: Berlin

Yrke: Proffbokser

Vektklasse: Weltervekt (66,7 kg)

Høyde: 1,71 meter

Vekt: 66 kg

Proffkamper: Ubeseiret i 19 kamper (5 seirer på KO).

Meritter som proff: Verdensmester i weltervekt i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO).

Aktuell: Møter tyske Jessica Balogun i Herning lørdag. Brækhus setter alle tre VM-titlene på spill. (©NTB)

– Hun kommer til å angripe hele tiden i ti runder, for hun er som en pitbull i ringen. Det er også helt klart at hun er sterk, godt trent og veldig motivert. Dessuten har Balogun bare en vei å gå, og det er framover.

– Balogun er også en bokser som vil forsøke å male meg i stykker med slag, men i ringen er det ikke alltid hun har hodet med seg. Hun blir ofte litt for ivrig og åpner seg, og da skal jeg benytte sjansen til å slå tilbake, sier Cecilia Brækhus til NTB.

Les også: Brækhus bokser ny VM-kamp i juni

Fredag ettermiddag møttes de to for første gang på vel et år på innveiingen før lørdagens VM-stevne i Kongrescenteret i Herning, der Brækhus setter alle de tre VM-titlene sine på spill mot den tyske jenta.

– Taktikken min må være å bevege meg mye. Jeg må bruke den gode teknikken jeg vet jeg har, sier Brækhus, som virker svært offensiv og går til kampen med høy selvtillit.

Hun har ikke vært i ringen på et halvt år, men nå er hun kvitt sykdom og plager med mandlene etter en operasjon, og mange mener vi vil få se en ny og mye mer aggressiv Brækhus i ringen i denne kampen.

Forskjellig

Verken Cecilia Brækhus eller Jessica Balogun vet hvor mange runder de har sparret sammen, men de var faste treningspartnere i et par år, så det er blitt atskillige runder.

– Er det en fordel for deg at dere kjenner hverandre så godt?

– Sparring og kamp er to vidt forskjellige ting. Når vi sparrer prøver vi gjerne ut nye ting i ringen. Da er det mulig å gjøre feil. Slik er det ikke i skikkelig kamp, og særlig ikke i den kampen vi står foran nå.

– I VM-kampen lørdag må alt klaffe for at det skal gå bra, og jeg vet at det ikke er rom for at jeg kan gjøre mange feil, om noen i det hele tatt, sier Brækhus.

– Jeg gleder meg til denne kampen. Jeg er toppmotivert og i så god form som det er mulig å være. Nå er forberedelsene gjort. Alt ligger til rette for at jeg skal gjøre en god kamp.

Knockout?

– Oppkjøringen min er gått etter planen, men om det har vært helt perfekt er vanskelig å si. Det er alltid noe som går feil i en hver oppkjøring til kamp.

– Det jeg kan si er at kroppen kjennes fin og formen er som den skal være, sier Brækhus til NTB.

Thomas Hansvoll, den tidligere bokseren som nå jobber som TV-kommentator, tror det kommer til å bli en lang og tøff kamp mellom Jessica Balogun og Cecilia Brækhus lørdag kveld.

– Det kommer nok til å bli jevnt og tett i åpningen, men jeg tror Cecilia er så bra at hun kommer til å styre det etter hvert. Dersom hun får kampen inn i sitt spor og i sin rytme, ser jeg heller ikke bort fra at hun kan vinne på knockout i en av de tre siste rundene, men før åttende runde har jeg ikke tro på noen avgjørelse, sier Hansvoll til NTB.

– Jeg må innrømme at jeg ikke har sett Balogun så veldig mye, så jeg er spent på henne, men jeg mener Brækhus har så mye rutine, særlig når det gjelder tittelkamper, at det vil avgjøre, sier den tidligere proffen.

– Jeg tror det er mest realistisk å tro at Brækhus vinner på poeng, men dersom alt går hennes vei, kan det bli knockoutseier i åttende-, niende- eller tiende runde, mener Hansvoll.

De to jentene skal kjempe om VM-tittelen i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO).

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden