Bussjåfør drapssiktet for bussulykken i Balsfjord

To personer omkom og flere ble skadd i bussulykken ved Øvergård i Balsfjord i Troms mandag morgen. Foto: Politiet / NTB scanpix
To personer omkom og flere ble skadd i bussulykken ved Øvergård i Balsfjord i Troms mandag morgen. Foto: Politiet / NTB scanpix

Bussjåføren er siktet for å uaktsomt drap da en buss kjørte av veien på E6 i Balsfjord tidlig mandag morgen. To personer omkom i ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er en svært alvorlig ulykke. Og siden årsaken foreløpig ikke fremstår som åpenbar, er sjåføren siktet etter straffelovens paragraf 239 og fratatt førerkortet, opplyser politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor til VG. Den aktuelle paragrafen gjelder uaktsomt drap, inkludert såkalt bildrap.

Strafferammen er fengsel i tre år, eller i inntil seks år dersom omstendighetene anses som særdeles skjerpende.

Les også: Finnsnes preget av ulykken

Etterforsker fortsatt

Politiet vil ikke ha noen formening om årsaken til bussulykken i Balsfjord før ulykkessjåføren er formelt avhørt. Det skjer i løpet av onsdagen.

– Vi arbeider videre med etterforskningen og har hatt uformelle samtaler med sjåføren og flere av passasjerene. Men et formelt avhør av sjåføren vil ikke bli gjennomført før onsdag, sier Gimnes til NTB.

Hun bekreftet tirsdag at politiet ut fra de foreløpige samtalene har dannet seg et bilde av hva som skjedde under den tragiske utforkjøringen, men vil ikke konkludere før avhørene er gjennomført.

Les også: - En tragisk ulykke

Omkom på vei hjem

60 år gamle Otto Fredrik Ottemo fra Tranøy og Rolf Edvin Steinholt (49) fra Salangen mistet livet i ulykken tidlig mandag morgen. Steinholt var én av tre sjåfører fra selskapet Cominor som fulgte hjelpesendingen fra Finnsnes til Murmansk.

Det var på hjemturen at bussen kjørte av veien i en slak høyrekurve og tippet inn mot terrenget ved Øvergård i Balsfjord. Ifølge Nordlys hadde sjåførene hatt vaktskifte på Øvergård, bare noen få hundre meter før ulykken skjedde.Selv om det bare var noen få varmegrader og snøbyger i området, sier Gimnes til VG at det ikke var vanskelige forhold på veien. Veibanen var våt, men ikke spesielt glatt, s

Les også: To personer døde i bussulykke

Les flere nyheter

Personvernpolicy