Søketter savnet mann i Sognefjorden

En større redningsaksjon pågikk i Sognefjorden etter at en mann i 20-årene skal ha falt over bord fra en småbåt tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En større redningsaksjon pågår i Sognefjorden etter at en mann i 20-årene skal ha falt over bord fra en småbåt tirsdag kveld. Den savnedes kamerat er siktet for å ha ført båt i påvirket tilstand.

– Han er fortsatt ikke dimittert. Vi vil gjøre ytterligere avhør torsdag, sier operasjonsleder Einar Vereide i Sogn og Fjordane politidistrikt til Bergens Tidende sent onsdag kveld.

Onsdag var en større redningsaksjon i gang, konsentrert rundt området mellom Finnabotn og Arnafjorden vest for Vik i Sogn.

– Tre små og to litt større båter deltar i søket, og redningsskøyta Utvær er på vei. I tillegg leter et tjuetall mannskaper fra Røde Kors langs land nord og sør for fjorden, sier Vereide til NTB.

Et Sea King redningshelikopter har også deltatt i søket, men var onsdag ettermiddag i ferd med å bruke opp flytiden.

– Det er litt uoversiktlig, og vi vet ikke sikkert når eller hvor mannen falt over bord, forklarer Vereide.

Ulykken skjedde da to kamerater i slutten av 20-årene var på båttur tirsdag ettermiddag og kveld. Mannen som meldte fra til politiet, fortalte at kameraten falt over bord, og at han selv ble slått i svime da han falt mens han forsøkte å få vennen opp i båten igjen. Han har også fortalt at han mistet mobiltelefonen, og gjentatte problemer med båtmotoren gjorde at han først fikk varslet om saken onsdag. Begge mennene er fra området rundt Vik i Sogn.

Les flere nyheter

Personvernpolicy