Kirketjener dømt for voldtekt

Etter å ha bygget opp tillitsforhold til en 15 år gammel nabojente ved å gi henne sigaretter og snop forgrep kirketjeneren seg på henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som nå er i 70-årene, er dømt for å ha forgrepet seg på en 15 år gammel nabojente. Hendelsen skal ha funnet sted i en kirke i bergensområdet for syv år tilbake, skriver Bergensavisen i sin nettutgave mandag.

Kirketjeneren, som nå er dømt til fengsel i to år og seks måneder, skal ha bygget opp et tillitsforhold til jenta ved å gi henne sigaretter og godteri i forkant av overgrepet. Jenta, som da var 15 år gammel, deltok i frivillige aktiviteter i kirken der mannen jobbet som kirketjener.

Overgriperen og hans offer skal dessuten ha bodd i samme nabolag, i nærheten av kirken der hendelsen skal ha funnet sted.

«Fornærmede fremstår med stor troverdighet når hun i detalj forklarer seg om hva som skjedde. Også de ytre rammer underbygger hennes forklaring», skriver retten i dommen.

Les også: Dømt for overgrep i kirketårn

Den dømte mannen har hele tiden nektet straffskyld for anklagene mot ham, men har innrømmet at han har hatt frivillig sex med jenta. Retten slår fast i sin dom at de finner det usannsynlig at en 15 år gammel jente skulle samtykke i å ha sex med en mann langt oppe i 60-årene, som tiltalte var i da gjerningen fant sted.

«Han har helt åpenbart bygget opp et tillitsforhold til henne og gjort henne avhengig av sine tjenester som røyk, penger og kjøring», heter det i dommen.

Seks måneder av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. Mannen ble samtidig dømt til å betale jenta 125.000 kroner i erstatning.

Les også:

Kirketjener drepte sønnen (3)

Korleder hadde over 6.500 overgrepsbilder

Kastet stein gjennom glassmaleri

Les flere nyheter her

Personvernpolicy