Kirketjener dømt for voldtekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha bygget opp tillitsforhold til en 15 år gammel nabojente ved å gi henne sigaretter og snop forgrep kirketjeneren seg på henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen, som nå er i 70-årene, er dømt for å ha forgrepet seg på en 15 år gammel nabojente. Hendelsen skal ha funnet sted i en kirke i bergensområdet for syv år tilbake, skriver Bergensavisen i sin nettutgave mandag.

Kirketjeneren, som nå er dømt til fengsel i to år og seks måneder, skal ha bygget opp et tillitsforhold til jenta ved å gi henne sigaretter og godteri i forkant av overgrepet. Jenta, som da var 15 år gammel, deltok i frivillige aktiviteter i kirken der mannen jobbet som kirketjener.

Overgriperen og hans offer skal dessuten ha bodd i samme nabolag, i nærheten av kirken der hendelsen skal ha funnet sted.

«Fornærmede fremstår med stor troverdighet når hun i detalj forklarer seg om hva som skjedde. Også de ytre rammer underbygger hennes forklaring», skriver retten i dommen.

Les også: Dømt for overgrep i kirketårn

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den dømte mannen har hele tiden nektet straffskyld for anklagene mot ham, men har innrømmet at han har hatt frivillig sex med jenta. Retten slår fast i sin dom at de finner det usannsynlig at en 15 år gammel jente skulle samtykke i å ha sex med en mann langt oppe i 60-årene, som tiltalte var i da gjerningen fant sted.

«Han har helt åpenbart bygget opp et tillitsforhold til henne og gjort henne avhengig av sine tjenester som røyk, penger og kjøring», heter det i dommen.

Seks måneder av straffen er gjort betinget med en prøvetid på to år. Mannen ble samtidig dømt til å betale jenta 125.000 kroner i erstatning.

Les også:

Kirketjener drepte sønnen (3)

Korleder hadde over 6.500 overgrepsbilder

Kastet stein gjennom glassmaleri

Les flere nyheter her