Advarer etter tre snøskred på fire timer

I løpet av fire timer ble tre personer tatt i tre ulike snøskred i Møre og Romsdal lørdag. – Vær forsiktige, advarer skredekspert i Røde Kors.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er bare flaks at liv ikke har gått tapt, sier Jan Peder Hoggen, leder for Volda Ørsta Røde Kors skredgruppe.

De tre skredene har alle funnet sted Møre og Romsdal, i henholdsvis Store Vengjetind ved Isfjorden, i Skårasalen og i Geiranger. I det første skredet ble en person alvorlig skadd og fløyet i luftambulanse til St. Olavs i Trondheim, i det andre kom et søskenpar seg uskadd fra hendelsen og i det tredje ble en person skadet.

Hoggen forteller at det er uvanlig mye nysnø på toppen av fjellene for denne tiden av året, og at mange skred blir utløst, også uten at mennesker har vært der.

Les også: En skadd i snøskred i Isfjorden

Han påpeker at værmeldingen for de neste dagene viser varmere vær og han ber folk i Møre og Romsdal om å være forsiktige.

– Når været nå blir mildere kommer det til å være mye snø som vil ned fra fjellet og derfor er det viktig at folk viser hensyn, advarer Hoggen.

Nysnøen som har kommet i det siste har lagt seg oppå hardt og vått føre og denne snøen kan løsne og utløse skred.

– Vi oppfordrer folk til å holde seg i terreng som er maks 30 grader. Blir det brattere enn det kan det være usikkert de neste dagene, avslutter Hoggen.

Les flere nyheter

Personvernpolicy