Stygg velt i Tour of Norway

Tre syklister og en MC-fører ble skadd under rittet Tour of Norway, som startet i Sandefjord onsdag. (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix)
Tre syklister og en MC-fører ble skadd under rittet Tour of Norway, som startet i Sandefjord onsdag. (Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix)

Tre syklister og en MC-fører ble skadd i sykkelrittet Tour of Norway i Sandefjord onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ser på dette som to forskjellige hendelser, men på samme sted, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Johs Nysæter.

Ulykken skjedde på Ringdalveien, som går fra Ringdal mot Hedrum kirke, like vest for grensen til Sandefjord.

Kan ha brukket kravebenet

MC-føreren, som kjørte en såkalt følgesykkel, mistet kontrollen på kjøretøyet og kjørt ut av veien etter å ha kommet ut på veiskulderen. Han skal ikke ha truffet noen av syklistene i rittet. MC-føreren har pådratt seg et mulig kragebensbrudd, sier Nysæter. I tillegg ble de tre andre syklistene skadd i en stygg velt samme sted.

- Noe av det styggeste jeg har sett

Leder i Sandefjord Sykleklubb, Rune Steinsvik, sto 10 meter fra der ulykken skjedde.

– Det er noe av det styggeste jeg har sett. En av dem som sykler med grønn lagtrøye, er ufattelig kvestet. Det er helt grusomt, sier Steinsvik til Sandefjords Blad.

Han sier syklistene trolig var oppe i 70 kilometer i timen da velten skjedde.

Ikke oversikt

Operasjonsleder Nysæter sier de ikke har oversikt over skadeomfanget, men opplyser til NTB at alle er fraktet til sykehus i Tønsberg for behandling.

Etapperittet går over fem dager på Østlandet. Fra 16. til 20. mai er rytterne innom Sandefjord, Tønsberg, Oslo, Drammen, Lillestrøm, Elverum, Hamar, Lillehammer, Gjøvik og Hønefoss.

Rittets to store trekkplastre er den meritterte italienske spurteren Alessandro Petacchi og Edvald Boasson Hagen. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy