Ryanair truer med å legge ned i Norge

Ryanair er ikke fornøyd med norske skattemyndigheter og truer nå med å legge ned sine ruter i Norge. Arkivfoto: Morten Holm (Scanpix)
Ryanair er ikke fornøyd med norske skattemyndigheter og truer nå med å legge ned sine ruter i Norge. Arkivfoto: Morten Holm (Scanpix)

Ryanair truer med å legge ned sin virksomhet i Norge som et resultat av skatteetatens jakt på deres piloter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi er et irsk selskap, og betaler skatt i Irland. Vi kommer aldri til å akseptere at vi må betale skatt til et eller annet annet høykostland, sa Ryanair-sjef Michael O'Leary da han møtte pressen på Rygge lufthavn utenfor Moss tirsdag, skriver Finansavisen.

Avisen har tidligere avslørt at de rundt 30 pilotene som bor i Norge og jobber i Ryanair ikke skatter til Norge.

Les også: Null skatt for Ryanairs piloter

Skatt Øst har fattet interesse for de såkalte kontraktspilotene og vil sjekke om de er innenfor norsk lov når de etablerer seg som selvstendig næringsdrivende og leier ut seg selv til et flyselskap.

Skattedirektoratet mener pilotene i utgangspunktet er å anse som ansatte, noe som kan få konsekvenser for hvor de betaler skatt, og hvor mye de skal betale.

Les også: Ryanair slanker seg - bokstavelig talt

Med kontrakter i skatteparadiser som Isle of Man og Gibraltar, kan pilotene ende opp som nullskattytere, selv om de bor og jobber utenfor disse skatteparadisene.

– Det legger ikke vi oss opp i, sier O'Leary, som sier at dersom skattebelastningen økes vil selskapet enten redusere pilotenes lønn tilsvarende, eller så vil det trekke seg ut av Norge.

– Hvis du jobber på et irskregistrert fly, så er du i Irland og burde få betale sosiale avgifter til Irland, sier O'Leary.

Les også:

Nei, nei, nei, Ryanair

Ryanair får sex-smekk fra reklame-vaktbikkje

- Ryanair for dårlig på klageoppfølging

Les flere nyheter

Personvernpolicy