Arsenal sikret 3.-plassen

VIKTIG: Laurent Koscielny sikret tredjeplassen for Arsenal med sin 3-2-scoring mot West Bromwich søndag. Det betyr Champions League-plass for Arsenal neste sesong. (Foto: AFP Photo)

Arsenal og Tottenham byttet om å ha den viktige 3.-plassen under søndagens siste runde av Premier League. Til slutt var det Arsène Wengers gutter som jublet over garantert mesterligaspill.

Begge klubbene fra Nord-London ønsket innbitt å bli nummer tre i engelsk toppdivisjon. Grunnen var åpenbar. Vinner sjetteplasserte Chelsea mesterligafinalen neste helg, blir det ingen mesterliga for laget på fjerdeplassen.

Tottenham gjorde jobben med 2-0-seier hjemme mot Fulham, men det holdt ikke enn så lenge erkerivalen også sikret seg tre poeng. Emmanuel Adebayor og Jermain Defoe scoret målene.

Her kan du lese om hendelsene, minutt for minutt, i den høydramatiske sisterunden av årets Premier League

Arsenal var i alvorlig trøbbel da West Bromwich snudde 0-1 til 2-1 på tre minutter tidlig i 1. omgang. Wengers mannskap så dermed ut til å bukke under for presset, men André Santos utligningsmål etter halvtimen spilt ga gjestene nytt håp. Tredjeplassen ble sikret da Laurent Koscielny utnyttet en stygg tabbe av keeper Márton Fülöp i det 55. minutt.

Newcastle har kjempet om mesterligaspill hele sesongen. Drømmen brast med søndagens 1-3-tap borte mot Everton. Klubben fra nordøst ble nummer fem.

I Manchester ble det uhyre dramatisk da City sikret seg sin første ligatittel på 44 år.