LO-lederen: Aldri mer 22. juli

TALER: Roar Flåthen er bekymret for at presset på boligmarkedet skal føre til økt klasseskille i Norge. (Foto: NTB scanpix)
TALER: Roar Flåthen er bekymret for at presset på boligmarkedet skal føre til økt klasseskille i Norge. (Foto: NTB scanpix)

– Aldri mer 22. juli, proklamerte LO-leder Roar Flåthen i sin 1. mai-tale. De flere tusen som var samlet på Youngstorget i strålende sol, svarte med taktfast applaus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– På 1. mai står vi sammen om våre verdier solidaritet, likeverd og demokrati. 22. juli i fjor ble disse verdiene angrepet, og bak meg er et synlig bevis på det. Noen av dere er personlig berørt. La oss gi vår støtte til dem som ble rammet, og la oss si aldri mer 22. juli, sa LO-lederen.

– Hatet som rammet i juli, rammer også andre, og i krisetider er noen mest opptatt av å finne syndebukker. Fremmedfiendtlige partier får nytt liv i Europa, høyreekstreme marsjerer i gatene og hatgrupper sprer frykt. Uskyldige utsettes for vold. Sammen med våre europeiske venner må vi danne front mot hatet og jobben må gjøres hver dag, overalt, på arbeidsplassen, i skolen, i nabolaget i venneflokken og i den offentlige debatten. Vi skal ha et samfunn som er raust og inkluderende, og vi sier ja til mangfold, men vi sier nei til rasisme og intoleranse, sa Flåthen.

I sin tale kom han også inn på behovet for internasjonal solidaritet med et Europa som er rammet av massearbeidsledighet.

– Men også vi har utfordringer, sa Flåthen, som viste til nedleggelse av norske arbeidsplasser.

– Det gjelder papirfabrikken på Follum, Peterson i Moss er konkurs, REC legger ned all produksjon i Norge og vi ser en todeling av norsk industri. Mens mange lever godt av oljen, så kommer andre i oljeskyggen. Vi må forhindre at framtidsnæringen blir historie gjennom en offensiv industripolitikk, sa Flåthen.Svært mange hadde møtt fram til årets 1. mai-arrangement i Oslo. Foruten Flåthen talte også blant andre AUF-leder Eskil Pedersen.

Les også:

Nå kan du gjøre et boligkupp på Kanariøyene

10 veier til mer plass i små leiligheter

49.000 oljesiloer kan bli rimelige leiligheter

Flåthen kraftig provosert av finanstoppers lønnsfest

Les flere nyheter

Personvernpolicy