Mor fyllekjørte datteren til skolen

Den 45-årige Bodø-kvinnen skal ha hatt 1,72 i promille.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 45-årige moren hadde en promille på minst 1,72 da hun satte seg i bilen og kjørte datteren til skolen i Bodø, mener professor Jørg Mørland ved Folkehelseinstituttet.

Hendelsen skjedde i april i fjor.

Politiet dro hjem til kvinnen og promilletestet henne nesten to timer etter kjøringen. Da var promillen på 1,6, skriver Avisa Nordland.

– Drakk vin og Underberger

Kvinnen hevder at hun kvelden og natten før drakk en halv flaske hvitvin og en halv flaske rødvin, men hun må ha drukket mer, sier Folkehelseinstituttet.

Hun skal ha kastet opp i løpet av natten, men selv hevder hun at det var på grunn av den kroniske sykdommen hun har, ikke vinen.

– Jeg var ganske redusert om morgenen. Jeg valgte likevel å kjøre datteren min til skolen og følte ikke at det var noe i veien med det, sier den tiltalte moren, ifølge Avisa Nordland.

Les også: Forsikringsselskap: Dette er like farlig som fyllekjøring

Hun forteller også at hun drakk en miniatyrflaske med Underberger da hun kom hjem igjen for å få bukt med mageproblemer.

– Jeg følte meg ikke beruset. Det var ingen problemer med kjøringen. Men jeg var redusert på grunn av en kronisk sykdom, sier hun.

Vil ha kun samfunnsstraff

Aktor vil gi kvinnen en dom på 25 dagers ubetinget fengsel, 50.000 kroner i bot og tap av førerrett i to år.

Les også: Eldre mann mistenkt for fyllekjøring med rullestol på E18

Kvinnens forsvarer, advokat Eirik Andre Simonsen, omtaler tiltalte som en mønsterborger som har vært utsatt for en rekke uheldige omstendigheter og ikke bør få fengselsstraff.

– Retten må legge til grunn at promillen ikke var over 1,5 da hun kjørte og dømme henne til samfunnsstraff, sier Simonsen, ifølge Avisa Nordland.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden