Springsteen tar seg godt betalt

I sommer kommer Bruce Springsteen, Steven van Zandt og de andre i E. Street Band til Europa, med stopp i blant annet Roskilde, Oslo og Bergen. Her fra konsert i Los Angeles torsdag denne uka. (Foto: NTB scanpix)
I sommer kommer Bruce Springsteen, Steven van Zandt og de andre i E. Street Band til Europa, med stopp i blant annet Roskilde, Oslo og Bergen. Her fra konsert i Los Angeles torsdag denne uka. (Foto: NTB scanpix)

Roskilde-festivalen må ut med 11,5 millioner kroner for sommerens Springsteen-konsert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge den danske avisen BT er gasjen til Springsteen to millioner dollar, noe som tilsvarer rundt 11,5 millioner norske kroner. Hvis det beløpet er riktig, betyr det at nesten 30 prosent av festivalens budsjett går til den amerikanske rockeren.

Honoraret er likevel betydelig mindre enn det Springsteen kunne fått, dersom han i stedet hadde valgt å spille i Parken i København, skriver avisen.

Egen festivalpris

Det er ikke ofte Springsteen spiller på festivaler, og første gang var faktisk for tre år siden. Men han er blitt glad i festivaler, og tar mindre betalt for festivaljobber enn for ordinære konserter, sier en konsertkilde til BT.

Bruce Springsteen og hans E. Street Band spiller tre konserter i Norge denne sommeren, på henholdsvis Valle Hovin 21. juli og på Koengen i Bergen 23. og 24. juli. Europa-premieren finner sted i Sevilla i Spania søndag 13. mai.

Les også: Jubler for Springsteen

Les flere kulturnyheter på ABC Nyheter

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden