Åpen for alle - alltid

Brannrammet hus kan ha blitt leid ut ulovlig

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hybelhuset på Fornebu som ble rammet av brann lørdag, kan ha blitt leid ut ulovlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ifølge våre papirer påpekte vi overfor Oslo kommune i 2010 at det var ulovlig beboelse i huset. Vi ba dem rydde opp. Men så vidt jeg kan se har det ikke skjedd noe, sier plansjef Arthur Wøhni i Bærum kommune til Aftenposten.

Oslo kommune mener på sin side at det er de kommunale myndighetene i Bærum som har ansvaret for å følge opp bruken av huset i Oksenøyveien på Fornebu.

Bygningen ble totalskadd før brannvesenet fikk kontroll over brannen lørdag. Brannfolkene jobbet med å unngå at flammene spredte seg til flere tankbiler med fyringsolje som sto parkert like inntil huset.

Ifølge utleieren som selv bodde i første etasje, bodde det om lag 30 østeuropeiske bygningsarbeidere i hyblene. Den 47 år gamle byggmesteren sier til Aftenposten at han har antatt at utleievirksomheten var lovlig og at myndighetene flere ganger har vært på kontroll ved hybelhuset i Oksenøyveien i Bærum kommune.

Det kom ikke meldinger om skadde etter brannen, men politiet opplyste til NTB lørdag at sju personer ikke var gjort rede for.

Les flere nyheter