Meny

– «Fjordman» er en av de viktigste ideologene

Nordmannen Peder Nøstvold Jensen, som blogget under aliaset «Fjordman», blir omtalt som en av de mest innflytelsesrike antiislamistiske ideologene i Europa. Foto: Faksimile / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske bloggeren «Fjordman» er en av de tolv mest innflytelsesrike ideologene i den antiislamistiske bevegelsen, ifølge en ny oversikt.

Oversikten er utarbeidet av den antirasistiske britiske organisasjonen «Hope not hate » og Searchlight Magazine, som i flere tiår har overvåket høyreekstreme miljøer i Europa.

I oversikten er nordmannen Peder Nøstvold Jensen, også kalt Fjordman, omtalt som en av de tolv mest innflytelsesrike i det høyreradikale antiislamistiske miljøet i Europa, melder TV 2.

Les også: Omstridte debattanter på vitnelista til Breivik

– Fjordman er en del av et større nettverk av personer og organisasjoner, sier Nick Lowles, ekspert på det høyreekstreme miljøet og journalist i Searchlight.

– På grunn av internett organiserer de seg på en annen måte enn tidligere. Fjordmans meninger dukker opp over alt, han har skrevet på Gates of Vienna-bloggen og på English Defence Leagues blogg, sier Lowles.

Les også: Fjordman mener Breivik er mentalt forstyrret

– Vi har laget en rapport om den antiislamistiske bevegelsen. Vi har sett på individene og organisasjonene som skaper dette nettverket av anti-islamister som inspirerte Anders Behring Breivik, sier journalisten.

I Breiviks manifest, som han sendte ut få timer før terrorhandlingene 22. juli, siteres Fjordman 118 ganger i løpet av de 1500 sidene.

Les også: Fjordman raser mot politiet

Nøstvold Jensen står på vitnelisten til terrortiltalte Anders Behring Breivik når saken mot ham starter neste uke.

Les også: Fjordman var UD-observatør i Hebron

Les flere nyheter

Populært