– «Fjordman» er en av de viktigste ideologene

Nordmannen Peder Nøstvold Jensen, som blogget under aliaset «Fjordman», blir omtalt som en av de mest innflytelsesrike antiislamistiske ideologene i Europa. 
Foto: Faksimile / Scanpix
Nordmannen Peder Nøstvold Jensen, som blogget under aliaset «Fjordman», blir omtalt som en av de mest innflytelsesrike antiislamistiske ideologene i Europa. Foto: Faksimile / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den norske bloggeren «Fjordman» er en av de tolv mest innflytelsesrike ideologene i den antiislamistiske bevegelsen, ifølge en ny oversikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oversikten er utarbeidet av den antirasistiske britiske organisasjonen «Hope not hate » og Searchlight Magazine, som i flere tiår har overvåket høyreekstreme miljøer i Europa.

I oversikten er nordmannen Peder Nøstvold Jensen, også kalt Fjordman, omtalt som en av de tolv mest innflytelsesrike i det høyreradikale antiislamistiske miljøet i Europa, melder TV 2.

Les også: Omstridte debattanter på vitnelista til Breivik

– Fjordman er en del av et større nettverk av personer og organisasjoner, sier Nick Lowles, ekspert på det høyreekstreme miljøet og journalist i Searchlight.

– På grunn av internett organiserer de seg på en annen måte enn tidligere. Fjordmans meninger dukker opp over alt, han har skrevet på Gates of Vienna-bloggen og på English Defence Leagues blogg, sier Lowles.

Les også: Fjordman mener Breivik er mentalt forstyrret

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har laget en rapport om den antiislamistiske bevegelsen. Vi har sett på individene og organisasjonene som skaper dette nettverket av anti-islamister som inspirerte Anders Behring Breivik, sier journalisten.

I Breiviks manifest, som han sendte ut få timer før terrorhandlingene 22. juli, siteres Fjordman 118 ganger i løpet av de 1500 sidene.

Les også: Fjordman raser mot politiet

Nøstvold Jensen står på vitnelisten til terrortiltalte Anders Behring Breivik når saken mot ham starter neste uke.

Les også: Fjordman var UD-observatør i Hebron

Les flere nyheter