Kongen får solid støtte av folket

FOLKEKONGEN: Kong Harald er populær blant folket. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)
FOLKEKONGEN: Kong Harald er populær blant folket. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

De aller fleste mener kong Harald gjør en solid jobb som Norges konge, viser en meningsmåling. Kun én av fire er fornøyd med prinsesse Märtha Louise.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I målingen som Ipsos MMI har gjort for Dagbladet, sier 93 prosent av de spurte at Kong Harald gjør en god jobb for Norge. Bare én prosent mener han gjør en dårlig jobb.

– Dette viser helt tydelig at kongehuset står fjellstøtt i det norske folk, sier den mangeårige hoffreporteren Kjell Arne Totland til avisen.

Dronning Sonja står også sterkt - 81 prosent mener hun gjør en god jobb.

Les også: Da leserne våre møtte kongen

Også kronprinsparet får solid støtte. 89 prosent mener kronprins Haakon gjør en god jobb for landet, mens 75 prosent mener det samme om kronprinsesse Mette-Marit.

Verre er det med prinsesse Märtha Louise. Bare 25 prosent mener hun gjør en god jobb for landet. 27 prosent mener hun gjør en dårlig jobb, og 43 prosent mener jobben hun gjør svarer til karakteren middels.

– Det er nok ikke til å komme forbi at hennes engleskolevirksomhet, og uttalelser i den forbindelse, virker polariserende på opinionen, mener Totland.

Les også: Prinsebesøk i strålende solskinn

Prinsessens ektemann Ari Behn, som ikke har noen konstitusjonell rolle, får svært lav score. Bare fem prosent mener han gjør en god jobb som representant for det norske kongehuset, 57 prosent mener han gjør en dårlig jobb.

Les også:

Kongen kunne løst stafettdramaet i 1982

Over 2.600 ble med Kongen på reise

Prins Harald (10) skrev til Bjørg (8)

Krisetidenes konge


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden