Seksåring satt av syv kilometer hjemmefra

Seks år gamle David gikk på feil skolebuss når han skulle hjem. Da feilen ble oppdaget, satte bussjåføren gutten av og overlot ansvaret til en ti år gammel jente.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Davids far, Erik Steffensen, er fortsatt i harnisk over hendelsen som fant sted på Flatøy i Meland onsdag.

– Jeg er sjokkert og rystet, og orker ikke tenke på hva som kunne skjedd, sier barnefaren til BT.no.

Helten ble ti år gamle Elise, som ordnet opp da David ble satt av bussen langt unna hjemmet sitt. Nærmere bestemt syv kilometer.

Hun spurte først bussjåføren om han ikke kunne kjøre David hjem, men det hadde han ikke tid til. Da valgte Elise å gå av bussen sammen med ham.

Sammen med en annen venninne fikk de tak i moren til Elise, og til slutt kom alle de tre skolebarna seg trygt hjem.

Les også: Denne skolen har ingen klasserom

Det er selskapet Nobina som har ansvaret for rute- og skolekjøring i Nordhordaland og Sunnhordaland, på kontrakt for Skyss.

De finner ikke noe kritikkverdig i at bussjåføren overlot en seksåring til et annet barn.

– Sjåføren fortalte at han skulle videre og hadde en avgang han skulle rekke, men at han forsikret seg om at to jenter på busstoppet kjente gutten og tok seg av ham før han kjørte. Jeg mener at sjåføren har gjort det han skulle i dette tilfellet og at han har gjort sin plikt, sier Odd Erik Hovde, driftssjef i Nobina Nordhordaland, til BT.

I Skyss er tonen noe mer ydmyk. Selskapet opplyser at de vil snakke med Nobina, og forsikre seg om at bussjåførene er ekstra observante på at de minste skolebarna kommer seg på rett buss når de skal hjem.

Les også: Buss med 41 skolebarn kjørte inn i betongmur

Les flere nyheter

Personvernpolicy