Nytt tap for Liverpool

Liverpools Martin Kelly fortviler etter at Nicklas Bendtner har blitt matchvinner for Sunderland i lørdagens 1-0-kamp. (Foto: Nigel Roddis, Reuters/SCANPIX)
Liverpools Martin Kelly fortviler etter at Nicklas Bendtner har blitt matchvinner for Sunderland i lørdagens 1-0-kamp. (Foto: Nigel Roddis, Reuters/SCANPIX)

Ligacupgull til tross, Liverpool styrer mot en elendig sesong. Lørdag kom lagets tredje strake serietap med 0-1 borte for Sunderland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ambisiøse rødtrøyer har ikke opplevd tre poeng siden 3-0-seieren over Wolverhampton for 39 dager siden. Hjemme på Anfield kom forrige ligaseier 30. desember i fjor.

Før kampen gjorde manager Kenny Dalglish det klart at lager trenger poeng mer enn vakkert spill. Han kunne gjerne ta en «stygg» seier, men Nicklas Bendtners scoring etter 56 minutter forkludret skottens planer.

Inntil det hadde kampen vært en tam og sjansefattig affære. Etter en times spill fikk Luis Suárez avsluttet fra god posisjon, men spissen var i ubalanse og traff dårlig. Fire minutter inn i tilleggstiden slo Steven Gerrard inn til Dirk Kuyt, som kun var millimetere unna å stange inn en utligning på Liverpools andre store sjanse i kampen.

Et nytt tap betydde at Liverpool ble liggende på 7.-plass i engelsk eliteserie, kun to poeng foran Sunderland. Foran er det fem poeng opp til Newcastle og et hav av poeng til tetfemmeren som har knust rødtrøyenes håp om mesterligaspill.

Chelsea-opptur

Chelsea tok en fortjent, men knepen seier da Stoke gjestet Stamford Bridge lørdag. Til tross for enveiskjøring store deler av kampen, tok det 67 minutter før Didier Drogba sikret 1-0-triumf

Det skjedde ved ivorianerens 100. ligamål for blåtrøyene. En utsøkt pasning fra Juan Mata fant Drogba, som iskaldt rundet Asmir Begovic og ble matchvinner. Chelsea står med to seirer av to mulige etter at manager André Villas-Boas ble sparket.

Seier for Gamst

Morten Gamst Pedersen og Blackburn fikk med seg tre viktige poeng borte mot Wolverhampton og tok steget opp fra nedrykksstreken. Stortalentet David Hoilett (21) scoret begge målene i 2-0-seieren.

Det første kom etter et langt innkast fra Gamst like før pause. David Davis forsøkte å klarere, men Hoilett fikk fulltreff fra kanten av 16-meteren. I det 69. minutt scoret canadieren sitt andre mål på langskudd og punkterte kampen.

John Arne Riise og Brede Hangeland måtte tåle et surt 0-1-tap i bortekampen mot Aston Villa. Fulham-duoen spilte hele kampen som vertene vant etter en scoring av den østerrikske unggutten Andreas Weimann tre minutter på overtid.

Les flere sportsnyheter

Les flere nyheter