Gisseldrama før knivdrap på Hornsjø

Rumeneren som er siktet for å ha stukket i hjel bestyreren på Hornsjø Høyfjellshotell, holdt bestyrerens kone som gissel i flere timer, ifølge politiets siktelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen, som er rektor på One Word Institute, kjent som Den Reisende Høyskolen, ble tatt som gissel allerede i 20-tiden mandag, ifølge politiet.

– Det er en del timer der ingen ser ut til å ha visst hva som skjedde på rommet, sier politijurist Eystein Husby i Gudbrandsdal politidistrikt til Gudbrandsdølen Dagningen.

Les også: Mann døde etter knivstikking på hotell i Øyer

Bestyreren Gert Olsen (54) skal ha blitt klar over situasjonen etter hvert og prøvd å komme sin kone til unnsetning, slik politiet ser det.

– Antakelig visste ingen om det som foregikk på rommet. Vi trekker den slutning at Olsen på en eller annen måte ble klar over situasjonen, sier Husby.

Politiet fikk melding om situasjonen på Hornsjø Høyfjellshotell klokken 23.20 mandag. Da var Gert Olsen allerede livstruende skadd.

Flere vitner har forklart at de så rektoren bundet på hender og føtter. Ifølge Husby må dette ha vært i tidsrommet da politiet ble ringt. Rektoren er sterkt preget av det som skjedde og har foreløpig ikke vært i stand til å gjennomføre avhør.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden