Breivik skjøt 56 av 69 ofre i hodet

Av de 69 som ble drept på Utøya 22. juli, ble 56 skutt i hodet. Tiltalen mot Anders Behring Breivik beskriver terroren i all sin grusomhet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av de 564 personene som var til stede på Utøya da Anders Behring Breivik gikk i land fredag 22. juli fjor, ble 69 drept. Tiltalen mot Breivik, som ble lagt fram onsdag, beskriver i detalj hvordan han med fullt overlegg skjøt og drepte. I de aller fleste tilfellene siktet han på ofrenes hoder når han avfyrte skuddene.

– Mens han beveget seg rundt over hele øya skjøt han mot personer som flyktet eller gjemte seg eller som han lokket fram med opplysninger om at politiet var ankommet, står det i tiltalen.

Les også: - Tiltalen er som ventet

Breivik gikk rundt hele øya og skjøt målbevisst mot dem han så. Opplysningene i tiltalen viser at 56 av ofrene ble skutt i hodet, mange flere ganger. Elleve andre døde av skuddskader andre steder på kroppen, mens to døde av drukning og/eller fallskader på flukt vekk fra Breivik.

– Det oppsto panikk og dødsangst hos barn, ungdom og voksne under skytingen, forsterket av at det var begrensede muligheter til å flykte eller gjemme seg, står det i tiltalen.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden