Kristen-leder sammenligner 22. juli med Israel

– Det Norge opplevde 22. juli, har jødene i Israel til tider opplevd ukentlig i årevis. Jeg håper Utøya kan skape økt forståelse for at israelere frykter terror. Jeg håper på en mye mer balansert Israel-debatt, sier forlagsredaktøren Espen Ottosen til NRK. Foto: Scanpix.
– Det Norge opplevde 22. juli, har jødene i Israel til tider opplevd ukentlig i årevis. Jeg håper Utøya kan skape økt forståelse for at israelere frykter terror. Jeg håper på en mye mer balansert Israel-debatt, sier forlagsredaktøren Espen Ottosen til NRK. Foto: Scanpix.

Den kristne forlagsredaktøren Espen Ottosen håper 22. juli vil gi AUF større forståelse for Israels lidelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ottosen er informasjonsleder i Norsk Luthersk Misjonssamband og forlagsredaktør i Lunde Forlag, som nå gir ut boka «Et nytt holocaust» (Giulio Meotti) om jødiske offer for palestinsk vold. Ottosen mener norsk venstreside har bagatellisert terroren mot jødene.

– Det Norge opplevde 22. juli, har jødene i Israel til tider opplevd ukentlig i årevis. Jeg håper Utøya kan skape økt forståelse for at israelere frykter terror. Jeg håper på en mye mer balansert Israel-debatt, sier Ottosen til NRK.

Les også: Vil ikke kalle Utøya-overlevende overlevende

– Vi mistet nesten 100 personer. Det var dypt tragisk. I Israel er opp mot 2.000 drept de siste 20 årene, og nesten 10.000 er skadet, sier Ottosen. I likhet med mange andre kristenkonservative mener han palestinerne får for mye oppmerksomhet når Midtøsten-konflikten debatteres og dekkes av mediene.

AUF-leder Eskil Pedersen har lite til overs for Ottosens utspill.

– Jeg synes det er en usmakelig sammenligning. Ett av målene med terror er å få folk til å la være å mene eller gjøre de tingene de gjorde før. Det er å få land og organisasjoner til å endre politikk. Det bør ikke skje, og derfor ønsker ikke jeg at AUF skal endre standpunktene sine på bakgrunn av det vi opplevde i sommer, sier Pedersen.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden