Effektivt United senket Spurs

Manchester United og Michael Carrick (t.v.) vant effektivt 3-1 borte mot Tottenham og Luka Modric søndag. (Foto: Dylan Martinez, Reuters / Scanpix)

Et svært effektivt Manchester United-lag slo Tottenham 3-1 på bortebane søndag. Ashley Young scoret to av målene i toppkampen.

Tottenham har ikke slått United i serien siden 2001. Selv om hjemmelaget styrte det meste av banespillet, ville det seg ikke denne sesongen heller. Rødtrøyene vant 3-0 i motsatt oppgjør på Old Trafford i fjor høst.

– Vi var heldig som vant. Tottenham hadde en fantastisk 1. omgang, og vi lå for lavt. Etter pause spilte vi bedre og gikk høyere i banen for å presse forsvarsfireren deres mer. Men vi trengte det andre målet for å føle oss komfortabel, sa United-manager Alex Ferguson etter seieren.

Gjestene gikk ut forsiktig og ønsket ikke å bli tatt på sengen av et kontringssterkt Spurs-lag.

I det 37. minutt trodde White Hart Lane-publikummet at Emmanuel Adebayor hadde sendt Tottenham i føringen, men etter noen sekunder besluttet dommeren å annullere scoringen for hands.

TV-bildene viste at det var korrekt og at togoleseren fikk ballen i hånden før han plasserte den i nettet med hælen.

Young sentral

Mot spillets gang var det bortelaget som kunne gå til pause med ledelse. I omgangens siste minutt kunne en umarkert Wayne Rooney kontant stange et godt innlegg av Ashley Young i mål.

I annen omgang fortsatte kampen i samme spor med Spurs som det førende laget. Etter 53 minutter måtte United-keeper David de Gea varte opp med en sterk reaksjonsredning på et skudd av Jake Livermore for å hindre utligning.

Ved timen spilt doblet Young til 2-0 da han dunket ballen bak Brad Friedel fra skrå vinkel. I forveien mislyktes Kyle Walker med å klarere ordentlig, noe han og vertene ble hardt straffet for. Ni minutter senere ordnet Young 3-0 og sitt annet mål for dagen med en flott skruball i høyre hjørne fra 20 meter.

– Hvordan var det mulig?

Tottenham fikk en redusering tre minutter før slutt etter at innbytter Jermain Defoe utnyttet et balltap av Ryan Giggs og satte ballen lavt til høyre for de Gea.

Spurs-manager Harry Redknapp syntes laget hans gjorde en sterk kamp til tross for tap.

– Til pause kunne jeg ikke forstå at vi lå under. Spillerne gjorde det fantastisk, og alt fungerte som det skulle. Likevel ville det seg ikke. Det er vanskelig å komme tilbake mot United når du er under med to mål, sa Redknapp.

Med seieren fortsetter Alex Fergusons mannskap å puste serieleder og byrival City i nakken om det engelske seriegullet.

Etter å ha unnagjort flere tøffe kamper de siste ukene mot lag som Chelsea, Arsenal, Liverpool og sist Tottenham søndag, ligger United fortsatt bare to poeng bak toppen.

Spurs er hektet av gullstriden og må passe seg for å ikke miste grepet om tredjeplassen som gir direkte plass i mesterligaen neste sesong.

Laget har fire poeng ned til erkerival Arsenal på plassen bak.