Kristiansen-saken:

Trolig ferdig etterforsket neste uke

Etterforskningen av tidligere PST-sjef Janne Kristiansen er trolig ferdig før det har gått to uker etter hennes avgang. Foto: Morten Holm (Scanpix)
Etterforskningen av tidligere PST-sjef Janne Kristiansen er trolig ferdig før det har gått to uker etter hennes avgang. Foto: Morten Holm (Scanpix)

Spesialenheten for politisaker er trolig ferdig med sin etterforskning i Janne Kristiansen-saken neste uke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskningen av tidligere PST-sjef, Janne Kristiansen, startet fredag og Spesialenheten sier de satser på å få den avsluttet i løpet av relativt kort tid.

– Jeg kan bare si at vi prioriterer denne saken og har prøver å ferdigstille etterforskningen, sier Liv Marit Sylliåsen, etterforskningsleder ved Spesialenheten til Aftenposten.

Les også: Spesialenheten i gang med PST-etterforskningen

Hun ønsker ikke å si så mye om hva de nå gjør i etterforskningen, eller om Kristiansen har vært eller skal inn til avhør.

Når saken er ferdig etterforsket sendes en innstilling til Sjefen for Spesialenheten som er påtaleansvarlig. Det skjer etter det avisen erfarer neste uke.

Spesialenheten etterforsker om Kristiansen brøt taushetsplikten, både etter sikkerhetsloven og straffeloven, da hun i en åpen høring i Stortinget forrige uke bekreftet at forsvarets etterretningstjeneste har personer i Pakistan.

Janne Kristiansen gikk av som PST-sjef kun få timer etter høringen.

Les også:

Humor og satire i kjølvannet av PST-Jannes forsnakkelse

Stiller krav til neste PST-sjef

Kristiansen får sluttpakke - eller ny jobb

- Mulig taushetsbrudd er svært alvorlig


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden