Miss Danmark falt – Sandefjord fikk skylda

SLO SEG PÅ ISEN: Retten mente Sandefjord kommune brøt ansvaret sitt da de ikke strødde fortauet på Torget i 2008. Nå får Line Kruuse Nielsen (29), Miss Danmark-vinner i 2007, erstatning. Bildet er fra Miss World-finalen. Foto: Scanpix
SLO SEG PÅ ISEN: Retten mente Sandefjord kommune brøt ansvaret sitt da de ikke strødde fortauet på Torget i 2008. Nå får Line Kruuse Nielsen (29), Miss Danmark-vinner i 2007, erstatning. Bildet er fra Miss World-finalen. Foto: Scanpix

Den tidligere Miss Danmark, Line Kruuse Nielsen, falt på islagt fortau. Nå må Sandefjord kommune betale erstatning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjord tingrett har bestemt at Sandefjord kommune er erstatningsansvarlig overfor Line Kruuse Nielsen (29), melder Sandefjords blad.

Det var 1. desember 2008 at den danske kvinnen skled og falt på Torget i Sandefjord. På sykehuset ble det konstatert skade i hofte, rygg, skulder og nakke etter fallet på det islagte fortauet. Kruuse Nielsen ble delvis invalid, og har måttet gi opp både modellkarrièren og annen yrkeskarriere.

Les også: Tidligere missedronning døde av brystkreft

For to uker siden møttes partene i retten, og nå er dommen klar. Retten mener at Sandefjord kommune har brutt sine egne rutiner for strøing, da det ikke var strødd innen klokken 15.00 den dagen den danske kvinnen falt. Dermed har kvinnen vunnet første runde i retten.

Vil kreve millionbeløp

Sandefjord kommune er så langt dømt til å betale 112.820 kroner i saksomkostninger til Line Kruuse Nielsen. Neste steg i retten blir å fastsette erstatningsbeløpet.

Kvinnens advokat, Even Solbraa-Bay, har tidligere varslet at kravet kan komme opp i flere millioner kroner.

Varsler anke

Kommuneledelsen i Sandefjord sier til Sandefjords blad at de er overrasket over dommen og at de trolig kommer til å anke til lagmannsretten. Kommuneadvokat Ivar Otto Myhre sier dette om hva som vil skje dersom dommen blir stående:

– Det vil bli en helt ny rettspraksis og vil få meget stor betydning for vintervedlikeholdet av veier, gater og torg både for Sandefjord og alle andre norske kommuner.

Les også: Hun ble Miss International

Kvinnens advokat oppfordrer Sandefjord kommune til å la være å anke.

– Jeg håper at kommunen kan akseptere dommen og ser seg sitt ansvar bevisst. Vi har å gjøre med en person som fikk store skader etter fallet på isen, og jeg håper at vi kan finne en løsning sammen – utenfor rettsapparatet, sier Solbraa-Bay.

Les også:

Fyller 60 år

Lei missemiss i missekonkurranse

Hun er universets vakreste

Les flere nyheter her