Skipet rørte seg - søket avbrutt

Søket etter overlevende på cruiseskipet Costa Concordia er avbrutt etter at skipet beveget seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 personer er fremdeles savnet etter at luksusskipet Costa Concordia havarerte utenfor Toscana fredag i forrige uke. Onsdag klokken åtte ble søket avbrutt.

- Ifølge instrumentene har skipet beveget seg. Vi holder på å finne ut hvorvidt skipet har funnet et nytt hvilested som gjør at vi kan fortsette. For øyeblikket kan vi ikke engang gå nær skipet, sier talsmann for redningsmannskapene, Luca Cari, til nyhetsbyrået AFP.

Frykter skipet skal synke

Redningsmannskapene har søkt natten gjennom uten å finne flere overlevende. Søket etter de savnede har vært konsentrert rundt en del av fartøyet som ligger 18 meter under vann.

Se også: Familiene venter på beskjed

Tirsdag ettermiddag ble ytterlige fem døde personer hentet ut fra skipet, og det totale tallet på omkomne er dermed 11.

Letearbeidet er avbrutt av hensyn til letemannskapenes sikkerhet. Man frykter at skipet skal skli av klippen det støtter seg til - og dermed synke ned til 70 meters dyp.

Kaptein i husarrest

Kapteinen som førte skipet da det grunnstøtte, Francesco Schettino, sitter nå i husarrestert. Schettino ble sluppet fri fra varetekt i går fordi retten mente det ikke var fare for at han ville rømme landet.

52-åringen risikerer tiltale for uaktsomt drap og for å ha forlatt skipet før alle passasjerene var reddet ut. I verste fal kan han bli dømt til 12 år i fengsel.

I avhør i går forsvarte Schettino seg med at han ville koordinere redningsarbeidet fra land. Han hevder at han ikke forlot skipet frivillig, men at han falt i vannet og ikke klarte å komme seg om bord igjen uten hjelp fra et helikopter.

En lydlogg frigjort i går viser hvordan kapteinen ble beordret tilbake på skipet av kystvakta.

Les også:

Frykter oljesøl etter cruisekantring

Redningsaksjonen innstilt

Farlig og vanskelig redningsarbeid

Rederiet: - Kapteinen gjorde feil

- Ønsket å glede befolkningen

Norsk passasjer: - Det verste jeg har opplevd

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden