Lippestad: – Vil drøfte saken med Breivik

Advokat Geir Lippestad var fredag ettermiddag på vei til Ila fengsel for å besøke sin klient Anders Behring Breivik og diskutere hvordan de skal forholde seg til de to nyoppnevnte rettssakkyndige. Foto: Scanpix
Advokat Geir Lippestad var fredag ettermiddag på vei til Ila fengsel for å besøke sin klient Anders Behring Breivik og diskutere hvordan de skal forholde seg til de to nyoppnevnte rettssakkyndige. Foto: Scanpix

Advokat Geir Lippestad vil fredag ettermiddag besøke sin klient Anders Behring Breivik i Ila fengsel og diskutere hvordan de skal forholde seg til de to nyoppnevnte rettssakkyndige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har nå fått rettens beslutning, og vi kommer om kort tid til å dra til Ila fengsel for å informere Breivik om at nye sakkyndige er oppnevnt, sier Lippestad til NTB.

Les også: Breivik skal vurderes på nytt

Breivik har hele tiden sagt at han ikke er enig i konklusjonen i den opprinnelige sakkyndigrapporten om at han var psykotisk i gjerningsøyeblikket og dermed ikke strafferettslig tilregnelig. Han har likevel ikke ønsket en ny sakkyndigvurdering med den begrunnelse at han ikke har tillit til systemet. Han har også sagt at han vil nekte å la seg eksaminere av nye sakkyndige.

Lippestad sier han på nytt vil drøfte dette med klienten, siden oppnevnelsen nå er gjort. Han vil også drøfte muligheten for at han kan bli tvangsinnlagt ved en psykiatrisk institusjon for observasjon.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden