Ba politiet om lov til å skyte inntrenger

En ung mor ringte politiet og spurte om lov til å skyte før hun drepte en inntrenger. Nå har amerikansk politi henlagt saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har to våpen i hånden. Er det ok om jeg skyter ham om han kommer gjennom døra, hvisket Sarah McKinley (18) i telefonen til politiet.

Det skjedde nyttårsaften, og hun var alene med sitt tre måneder gamle spedbarn da to menn forsøkte å ta seg inn i husvogna hennes.

– Jeg kan ikke fortelle deg hva du skal gjøre, men du må gjøre det du kan for å beskytte babyen, fikk hun til svar av Diane Graham på politistasjonen i Grady County, Oklahoma. Graham hørte deretter skuddene gjennom telefonen.

Hør opptakene av nødsamtalen her

Den 24 år gamle inntrengeren ble funnet med en kniv i hånden på sofaen i husvogna. Politiet mener McKinley ikke gjorde noe ulovlig fordi hun handlet i selvforsvar.

En mann som er mistenkt for å ha vært i følge med inntrengeren, har overgitt seg til politiet.

Ifølge de siste tallene fra FBI ble det i 2009 brukt skytevåpen i 215 saker der drapet ble funnet å ikke være brudd på loven. Årlig koster skytevåpen omkring 30.000 mennesker livet i USA, noe som omfatter både drap, selvmord og ulykker. (©NTB)

Personvernpolicy