Santorum frykter Polen?

KJENNER PÅ POLEN-FRYKT?: Ifølge NTB føler ikke senator Rick Santorum seg helt trygg på Polen. Foto: Reuters
KJENNER PÅ POLEN-FRYKT?: Ifølge NTB føler ikke senator Rick Santorum seg helt trygg på Polen. Foto: Reuters

Uttalelser Republikanernes presidentkandidat Rick Santorum har kommet med om hvem som truer USA, tolkes til at han lister Polen på linje med Iran og egyptiske islamister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Santorum fikk kun en håndfull stemmer færre enn vinneren i nominasjonsprosessen i Iowa tidligere i uka, og han håper nå på en reprise i New Hampshire.

Påstanden om at Polen utgjør en trussel for USA skal han ha kommet med under et valgmøte i Northfield i New Hampshire torsdag.

Les også: Romney vant med åtte stemmer i Iowa

På spørsmål trakk han først fram Iran og hevdet at det er iranerne som lager veibombene som tar livet av amerikanske soldater i Irak og Afghanistan.

Det muslimske brorskap, som ser ut til å ha vunnet valget i Egypt, sammenlignet han videre med terrornettverket al-Qaida.

– De er farlige, de er terrorister, hevdet han overfor rundt 300 frammøtte.

Det neste landet Santorum trakk fram, var Polen. Hvorfor, sa han ingenting om, og ikke fikk han spørsmål fra salen om det heller.

Kanskje var det Ungarn Santorum mente å trekke fram, slik utenriksminister Jonas Gahr Støre gjorde da han kritiserte landets grunnlovsreformer torsdag.

Santorum er en sterkt konservativ republikaner, og han har tidligere markert seg som en kompromissløs motstander av abort, homoekteskap og Darwins utviklingslære.


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden