Solhjell åpner for å slå sammen kommuner med tvang

– JEG TROR vi trenger større og færre kommuner, sier SVs Bård Vegar Solhjell. Foto: Scanpix
– JEG TROR vi trenger større og færre kommuner, sier SVs Bård Vegar Solhjell. Foto: Scanpix

Sosialistisk Venstrepartis parlamentariske leder Bård Vegar Solhjell stiller seg på Næringslivets Hovedorganisasjons side og åpner for å bruke tvang for å slå sammen kommuner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solhjell er åpen for å nedsette en kommisjon som skal se på kommuneinndelingen. Han tar videre til orde for å endre SVs partiprogram slik at Stortinget kan få mulighet til å slå sammen kommuner med tvang, skriver Dagens Næringsliv.

Les også: Halve Norge vil ha færre kommuner

– Jeg tror vi trenger større og færre kommuner. Vi trenger kommuner og et demokrati som i større grad stemmer med hvordan samfunnet ser ut – kommuner som er tilpasset dagens faktiske arbeids-, pendle- og bomønster og offentlige tjenester, sier Solhjell.

Les også: Ap åpner for kommunesammenslåing under tvang

NHO-direktør John G. Bernander oppfordret tidligere denne uken regjeringen til å nedsette en kommisjon som skal foreslå ny kommunestruktur. NHO ønsker en slik kommisjon nå. Solhjell er også åpen for en kommisjon, men han mener det ikke bør bli aktuelt før etter stortingsvalget i 2013.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært