Knivofre på trikken avhørt torsdag kveld

En pågrepet mann sitter inne i politibilen (t.h.) etter knivstikking på trikken på Solli plass torsdag formiddag. Foto: Berit Roald / Scanpix.
En pågrepet mann sitter inne i politibilen (t.h.) etter knivstikking på trikken på Solli plass torsdag formiddag. Foto: Berit Roald / Scanpix.

Politiet avhørte torsdag kveld både de tre som ble knivstukket på trikken i Oslo og de to pågrepne i saken. Hendelsesforløpet er fortsatt uklart.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre slapp fra knivstikkingen med lettere skader og ble raskt skrevet ut fra sykehus.

– Vi er i ferd med å avhøre dem nå, så foreløpig vet vi ikke noe om bakgrunn eller hendelsesforløp, sa leder ved Krimvakta i Oslo politidistrikt, Lennart Kyrdalen, til NTB torsdag kveld.

Politiet ble varslet om knivstikkingen i 10.30-tida og pågrep en mann utenfor trikken da de kom til stedet. Store styrker ble satt inn i letingen etter en annen mann som ble sett løpende mot Bygdøy allé. To og en halv time senere møtte denne mannen selv opp på Sentrum politistasjon.

Billettkontroll

Det var to mannlige og en kvinnelig billettkontrollør som ble knivstukket. Trikkeføreren var selv med på å anholde den ene gjerningsmannen og meldte fra om den dramatiske hendelsen.

Les også: Mann har meldt seg etter knivstikking på trikken

– Det var en helt ordinær billettkontroll på trikk nummer 13 mot Jar da tre av våre ansatte ble knivstukket, sier kommunikasjonssjef Cato Asperud for Oslo-trikken i Ruter til NTB.

En av billettkontrollørene ble brakt til Ullevål sykehus, mens to ble kjørt fra Oslo legevakt og videre til Akershus universitetssykehus. Få timer senere var alle utskrevet.

Godt trent

Ifølge Asperud er trikkens billettkontrollører godt trent i å se an folk, og alle er kurset i selvforsvar.

– De er lært opp til å trekke seg unna hvis det er fare for håndgemeng. De skal ikke gå inn i farlige situasjoner. Slike situasjoner skal man overlate til politiet. Men siden angrep ikke alltid er mulig å avverge, har kontrollørene fått opplæring i fysisk selvforsvar, sier han til Aftenposten.no.

De ansatte var samlet i etterkant av episoden for å snakke om det som skjedde. Rutinene for vaktmannskapene skal gjennomgås etter hendelsen.

Uklart hendelsesforløp

Foreløpig har politiet altså ikke full oversikt over hendelsesforløpet, men de tre skal ha blitt stukket i armer og bein. De to pågrepne er ifølge avisa henholdsvis 46 og 37 år. Begge skal være av cubansk opprinnelse og kjent for politiet fra tidligere forhold.

– Vi vet ikke om én eller begge har stått for knivstikkingen, så konkret hvem som har gjort hva, vet vi ikke ennå, sier krimvaktleder Per Olav Utgård.

De to mennene er siktet for legemsbeskadigelse.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært