Ber Kripos om hjelp

KNIVDRAMA: En person er hardt skadd etter å ha blitt stukket med kniv ved Namsos bo- og servicesenter onsdag formiddag. Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa / Scanpix
KNIVDRAMA: En person er hardt skadd etter å ha blitt stukket med kniv ved Namsos bo- og servicesenter onsdag formiddag. Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa / Scanpix

Politiet i Namsos ber nå om assistanse i jakten på en foreløpig ukjent gjerningsperson, etter at en kvinne ble funnet alvorlig skadd etter et knivangrep onsdag formiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt klokken 10 onsdag ble en kvinne i 30-årene funnet med svært alvorlige stikkskader ved Namsos bo- og servicesenter. Kort tid etter ble en av beboerne pågrepet, og brakt inn til avhør.

Samme person ble senere løslatt på bakgrunn av opplysninger som kom frem i avhøret, samt annen informasjon, fortalte politiadvokat Jørgen Aunet til ABC Nyheter.

- Vi har også hatt andre beboere inne til avhør. Flere personer vil fortløpende bli hentet inn til avhør utover dagen, blant annet ansatte ved senteret, uttalte Aunet til ABC Nyheter.

- Vet dere om gjerningspersonen har noen tilknytning til senteret?

- Nei, det har vi foreløpig ikke noe grunnlag for å uttale oss om. Vi leter fortsatt bredt, og slik saken står nå er dette en sak med en ukjent gjerningsperson.

Aunet opplyser også til ABC Nyheter at det jobbes videre med taktisk og teknisk etterforskning, og at en kniv er beslaglagt fra åstedet. Kniven antas å være brukt i handlingen.

Fortsatt kritisk for knivoffer

Knivofferet, som selv er beboer ved senteret, ble først sendt videre med ambulanse til sykehuset i Namsos, der hun ble operert og behandlet for skadene.

Rundt klokken 13.30 ble kvinnen fraktet videre til St. Olavs hospital i Trondheim med helikopter som følge av tilstanden. Da ble tilstanden beskrevet som alvorlig og ustabil i en pressemelding fra Helse Nord-Trøndelag.

Klokken 16 meldte NTB om liten forandring i statusen til kvinnen, som ligger på sykehusets intensivavdeling.

- Hun er meget alvorlig skadd, og situasjonen er fortsatt ustabil og uavklart, sier kommunikasjonssjef Marit Kvikne til NTB.

Fortsetter jakten

Ved 11-tiden startet politiet full evakuering av senteret fordi de mente at gjerningspersonen fortsatt kunne befinne seg der, ifølge NTB.

Rundt klokken 14.30 meldte Adressa at politiet hadde avsluttet gjennomsøkningen av bofellesskapet.

Senteret ble sperret av, og åstedsundersøkelser igangsatt, ifølge NRK.

Alle tilgjengelige ressurser er nå i sving for å pågripe gjerningspersonen, og det er satt inn en hundeekvipasje i søket, opplyser politiet til Namdalsavisa.

Ifølge NRK har politet også utvidet søket etter gjerningspersonen, og kontrollerer nå utfartsveiene rundt Namsos.

- Vi kartlegger hvem som beveger seg og holder oversikt over trafikken, sier lensmann Stein Erik Granli til NRK.

En spesialtrent tropp fra Steinkjer er på plass for å bistå Namsos-politiet videre.

- Flytter øvrige beboere

Namsos bo- og servicesenter en institusjon med et bofellesskap for personer med rusproblemer, psykiske problemer og funksjonshemninger, ifølge NRK.

I delen av bosenteret der knivstikkingen skjedde bor det totalt 23 personer.

– Det er to bofellesskap i denne delen. I det ene bor det sju personer med psykiske lidelser, og det var her hendelsen skjedde, sier helse- og omsorgssjef Morten Sommer til NTB.

De øvrige 16 beboerne i denne delen er utviklingshemmede. Alle de 23 beboerne i disse to bofellesskapene har behov for døgnkontinuerlig tilsyn.

Flere av beboerne skal nå være fraktet videre til et annet omsorgssenter, men enkelte av bebeoerne kunne ikke evakueres, melder NRK.

- Det er igjen et par pasienter som av ulike årsaker var vanskelig å flytte på. De er i en sikra del av omsorgssenteret sammen med personell, opplyser Morten Sommer til NRK.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært