Dropper drapssiktelsen mot 42-åring

Politiet har frafalt siktelsen mot den 42 år gamle mannen som ble pågrepet og siktet for å ha drept 98 år gamle Hilda Feste i Os.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Han er sjekket ut av saken, sier informasjonsrådgiver Gry Benedicte Halseth i Hordaland politidistrikt til NTB.

Den 42 år gamle mannen ble pågrepet søndag kveld i 23-tida, men har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre.

– Det er klart at jeg måtte bli løslatt. Jeg har jo ikke gjort noe galt, sier 42-åringen til Bergens Tidendes nettutgave.

Etterforskningsledelsen venter på en foreløpig obduksjonsrapport fra Gades Institutt. Obduksjonen pågår og rapporten er ventet i løpet av dagen, opplyser Halseth.

Har alibi

Flere uavhengige vitner har gitt 42-åringen alibi for drapstidspunktet, melder NRK.

En av dem er 42-åringens mor. Hun har forklart i avhør at sønnen var hos henne på drapstidspunktet, skriver Bergens Tidende. 42-åringen er folkeregistrert på samme adresse som moren, i et bolighus som ligger bare noen hundre meter fra huset der Hilda Feste bodde.

Les også: Mann pågrepet og siktet for drap i Os

Politiet rykket ut til boligen deres i Os søndag kveld etter å ha fått melding om husbråk, og pågrep 42-åringen. Ifølge flere familiemedlemmer havnet 42-åringen i pengekrangel med sin yngre bror. Etter hvert utartet kranglingen til et basketak.

Det var hjemmesykepleien i Os som varslet politiet om den døde kvinnen søndag kveld klokka 21.37. Hun har forklart at hun så en mann inne i leiligheten til 98-åringen da hun ankom boligområdet i Oshaugen. Mannen anslo hun til å være i 30-40-årsalderen. Det var avdøde som selv hadde utløst trygghetsalarmen.

Godt kjent

Politiadvokat Asbjørn Onarheim opplyste mandag at 42-åringen er godt kjent for politiet i forbindelse med rus og aggressivitet.

– Det var opptredenen til mannen som førte til at han ble tatt med inn og siktet. Men fortsatt er dette et drap med ukjent hendelsesforløp. Den drepte ble funnet med hodeskader, så det er ikke tvil om at det er et drap, fastslo Onarheim.

Han opplyste imidlertid til VG at beskrivelsen av gjerningsmannen er «for lite konkret» og understreket at politiet etterforsker bredt, og at siktelsen mot 42-åringen kunne være usikker.

– Siktelsen er frafalt. Som jeg har sagt før, så har han hele tiden vært klar på at han har vært uskyldig. Dette har vært en ekstrem belastning for ham, sier 42-åringens forsvarer, advokat Carl-Christian Grythe Hoff til Bergens Tidende.

I samråd med sin klient skal han nå vurdere om de skal fremme erstatningskrav mot politiet.

– Ubehagelig

Os-ordfører Terje Søviknes sier til Bergens Tidende at saken er ubehagelig.– Det er svært ubehagelig for alle i Os at en drapsmann går løs. Akkurat nå har våre ledere i kommunen møte om situasjonen. Vår oppgave er primært å ta vare på de pårørende, beboerne på eldresenteret og våre ansatte, sier han.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært