Flesland i normal drift etter evakuering

Alle passasjerene på Bergen lufthavn, Flesland må som følge av en sikkerhetsglipp sjekke inn på nytt. (Foto: Avinor)
Alle passasjerene på Bergen lufthavn, Flesland må som følge av en sikkerhetsglipp sjekke inn på nytt. (Foto: Avinor)

En kvinne som kom seg forbi sikkerhetskontrollen uten å bli kontrollert, utløste full evakuering av flyplassen i Bergen. Nå er situasjonen avklart, og driften tilbake ved normalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til ABC Nyheter forteller lufthavnsjef Adelheid Nes at en person mandag formiddag hadde kommet seg forbi security-slusene uten å bli kontrollert.

– Personen skal ha tatt seg inn på sikkerhetsområdet via en ansattdør, der hun raskt ble fanget opp på et overvåkningskamera, forklarer Nes.

Som en følge av dette måtte alle som befant seg på flyplassen gjennom sikkerhetssjekken på nytt.

– Heldigvis skjedde glippen i en lavtrafikkperiode på dagen, så slik det ser ut nå blir det ingen større forsinkelser som følge av hendelsen. Ett fly ble en halvtime forsinket, men utover det er det kun snakk om 5-10 minutters forsinkelser på enkelte avganger, sier Nes til ABC Nyheter.

Til bt.no sier sikkerhetssjef ved Flesland, Lasse Solberg, at kvinnen som skapte oppstyret ble funnet i 14-tiden, og hentet inn til samtale med ledelsen. Personen hevder at stress og misforståelser var årsaken til hendelsen.

Normalt vanker det politianmeldelse ved slike opptrinn, men til bt.no forklarer Solberg at personen slipper unna med en samtale denne gangen.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært